friesjournaal logo

Margreet Savenije, Pieter de Boer, Renske Osenga van Hart voor Heerenveen, Hans Anker, Wim Anker, Jacco Kuiper en Jacco Schipper (Kuiper Verzekeringen).

HEERENVEEN - Meet & Match van Hart voor Heerenveen in het prachtige Posthuis Theater. Dat was een treffen van het plaatselijk bedrijfsleven om wat voor elkaar te betekenen en vooral voor het maatschappelijk betrokken ondernemen. Er waren 213 matches waarvan de economische waarde maar liefst € 120.000 bedroeg. Dat betekende een record.

Heel veel charitatieve en maatschappelijke instellingen werden er beter van: de Wereldwinkel, Caleidoscoop jongerenwerk, Humanitas, sportclubs, kankercentrum De Skulp, zorg- en kinderboerderij Ten Woude, TOF vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking, de Voedselbank, de kinderkookschool, de Voedseltuin Akkrum en het Heerenveense muziekkorps. De duurste match was de stageplek van dagbesteding It Pakhûs in Akkrum aan een leerling met afstand tot de arbeidsmarkt van de Meester Duisterhoutschool (€ 9.600). 

De zaal werd flink opgewarmd door Haka-specialist Robert Bouman. Met de ceremoniële dans van de Nieuw-Zeelandse Maori’s bracht hij de mensen in vervoering. 

Hoofdsponsor Jacco Kuiper van Kuiper Verzekeringen (hij beloofde in geval van een record volgend jaar weer hoofdsponsor te zijn) opende vervolgens de beurs met een gongslag. De strafpleiters Wim en Hans Anker zweepten de ondernemers op om te bieden en de deals werden gesloten onder de toeziende ogen van de notarissen Pieter de Boer (Groenewegen) en Margreet Savenije. (AvK)

Partners