friesjournaal logo

Nyck (3e van links) met vlnr sponsor Robert van der Werf (RBMT), sponsorintermediair Jan van Erve, Lume Paulusma (Speedbooks financiële rapportagesoftware) die twee jaar langs Nycks persoonlijke hoofdsponsor was, vader Hendrik-Jan de Vries en Frits van Eerd, ceo/grootaandeelhouder Jumbo, sponsor van Max Verstappen en autocoureur.

HEERENVEEN – Nyck de Vries (24) uit Uitwellingerga werd in 2019 kampioen in de Formule 2. Dat dit een bijzondere prestatie was blijkt uit de historie. Huub Rothengatter won eens een race, verder zijn er geen Nederlandse palmares in deze klasse die de opmaat vormt voor de Formule 1. Dat Nyck daarin (nog) niet acteert heeft deels te maken met de stormachtige opmars van Max Verstappen, die in zijn kartcarrière vrijwel altijd werd afgetroefd door Nyck. Maar kampioen is kampioen en daardoor werd het voor hem een bijzonder succesvol jaar. Nyck won vier races en stond vijf keer op pole position.

Verder maakte Nyck zijn debuut in de 24 uur van Le Mans en behaalde hij de eerste overwinning ooit voor Racing Team Nederland in het WEC (WK lange afstand racen). Maar bovenal werd hij door Mercedes als fabriekscoureur binnengehaald voor de Formule E, de snelst groeiende autoklasse ter wereld. Om het succes te vieren met familie, vrienden, sponsors en begeleiders hield Nyck in Feanplaza van het Abe Lenstra Stadion een kampioensfeest.

Partners