RODEN – Anne de Leeuw, eigenaar van de Intersport-winkels in Heerenveen aan de Dracht (sportzaak) en de Gedempte Molenwijk (wintersport-, wandel- en bergsportafdeling), de schaatswinkel Skaters Corner in Thialf en de Intersport-vestiging in Sneek, heeft een grote slag geslagen. Hij heeft namelijk de Intersport Superstore en het wintersportcentrum Snow & Co in Roden van de familie Van der Heide overgenomen.

Hierdoor is hij sinds 1 november 2019 in één klap de grootste sportdetaillist van het Noorden. 

‘Dit is een belangrijk moment in ons bestaan.Wij creëren namelijk meerdere synergievoordelen in inkoop, bevoorrading, opslag, logistiek en backoffice. Die zijn gecentraliseerd in Roden. Roden wordt ons nieuwe hoofdkantoor. Door de schaalvergroting kunnen wij meer volume aan, halen wij meer efficiency uit de bedrijfsvoering en verbeteren wij het rendement,’ aldus Anne, die in Heerenveen samen met Jan Steenwijk ook een winkel van de keten The Athlete’s Foot runt. Voor de consument betekent dit concreet dat het assortiment wordt uitgebouwd, de collecties regelmatig worden gewisseld en dankzij een voordelige inkoop resulteert dit in meer voordeel voor de klant. 

Roden heeft een flinke aantrekkingskracht in de recreatie- en sportmarkt. De grote zaak staat op een prominente plaats aan een moderne vrijetijdsboulevard die door dezelfde familie Van der Heide is ontwikkeld. Buurman is de Kampeerhal Roden (voorheen De Vrijbuiter). Eveneens een magneet. Jaarlijks trekt het winkelcentrum minimaal een half miljoen bezoekers. Het terrein met 500 parkeerplaatsen staat dan ook regelmatig vol. 

Anne: ‘Dit was het goede moment. Dat was trouwens niet te plannen. Zoiets moet voorbijkomen. Maar als je de kans krijgt, moet je die grijpen. In onze branche worden de kleinen kleiner en de groten groter. Wij zaten tussen servet en tafellaken, nu niet meer. Onze slagkracht is behoorlijk vergroot. Vooral in de groeiende skimarkt hebben wij onze positie versterkt. Intersport Nederland heeft deze stap toegejuicht en heeft volledige steun gegeven. Dat geldt zeker ook voor de heer en mevrouw Van der Heide senior, hun zoon Emiel en zijn vrouw Catrin. Laatstgenoemden blijven overigens als ambassadeur en medeaandeelhouder op de achtergrond betrokken.’ 

De Intersport Superstore heeft een winkeloppervlak van 3.000 m2 waaronder 400 m2 permanente outlet op de eerste verdieping. Dat betekent dus een permanente uitverkoop op een aparte afdeling. In een speciale ruimte, de clublounge, wordt teamwear in de huisstijl voor sportverenigingen gepresenteerd. Er zijn al meer dan 70 leveringscontracten met clubs in het Noorden. Een eigen podoloog verzorgt het schoeisel. 

Snow & Co beslaat 1.000 m2 en herbergt naast de skiwinkel met 3D-footscanner voor skischoenen op maat, een horecagedeelte waar ook feesten, partijen en presentaties worden gegeven, een werkplaats voorzien van de modernste apparatuur, twee skibanen, een skischool en een kidsclub. 

Met de overname gaat Intersport De Leeuw een mooie toekomst tegemoet. Anne is de derde generatie die aan het roer staat van het familiebedrijf. Zijn grootouders begonnen de zaak in Heerenveen in 1936. Die werd overgenomen door zoon Rudy

Anne: ‘Vol vertrouwen gaan wij richting 85-jarig bestaan in 2021.’ 

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen