friesjournaal logo

DOKKUM – The Dutch Regimental is een actuele lifestyle collectie, waarin het rijke verleden van de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Luchtmacht de boventoon voert. De authenticiteit van de collectie, ontworpen en gemaakt onder auspiciën van het Ministerie van Defensie, wordt gekenmerkt door het gebruik van originele decoraties. De exclusiviteit wordt gewaarborgd door de strenge selectie van verkooppunten, waarvan VanderGang in Dokkum er één is.

[banner]

Eind 2011 heeft, in aanwezigheid van inspecteur-generaal der krijgsmacht luitenant-generaal Lex Oostendorp, de officiële benoeming plaatsgevonden van de eerste vier depots waar de maatwerkblazers van The Dutch Regimental verkrijgbaar zijn. Deze genieten het exclusieve recht om de originele krijgsmachtblazer, het icoon van de collectie, in het maatwerkprogramma op te nemen.

Dresscode De krijgsmacht vormt de basis van onze hedendaagse dresscode. Traditiegetrouw is er voor elke gelegenheid een andere wijze van kleden, waarbij elk detail een bijzondere betekenis heeft. Dat laatste geldt precies zo voor The Dutch Regimental Collection blazers. Het unieke karakter van de blazer wordt ontleend aan het specifieke gebruik van originele details in decoraties en het gebruik van badges en knopen voorzien van de officiële emblemen van de Koninklijke Marine, de Koninklijke landmacht en de Koninklijke Luchtmacht.

De modelopties bieden een double breasted en een single breasted variant en een stoffenkeuze in meerdere variaties blauw. In de afwerking bestaat de mogelijkheid te kiezen voor verschillende kraagvilten en kleuren stitching. Als ultimate finishing touch kan een monogram of naam in de blazer geborduurd worden.

Strenge selectie Aan de benoeming van de depots waar de maatwerk krijgsmachtblazer wordt aangeboden, is een strenge selectie voorafgegaan. De eerste vier geselecteerde winkels onderscheiden zich door het hoge niveau en de vernieuwende aanpak waarmee de (jonge) ondernemers zich profileren. En de wijze waarop over maatwerk wordt nagedacht en ten uitvoer wordt gebracht. De vier depots zijn zeer gerenommeerde zaken in herenkleding. Behalve VanderGang in Dokkum (officieel bestaand sinds 1873 en vandaag de dag nog steeds de kleermaker van het ambtskostuum van de Commissaris van de Koningin van Friesland) zijn dat: Town & Country in Arnhem, Edgar N in Driebergen-Rijsenburg en Oger in Amsterdam (met vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Enschede).

Partners