friesjournaal logo

Anne Hil de Raadt en chef-kok George Chatzigiannis uit Griekenland die over de hele wereld heeft gewerkt en in Ierland zich naar een Michelinster kookte: ‘Ik ga hier mediterraan koken.’

OFFINGAWIER – Het paviljoen aan het Sneekermeer is omgetoverd in een hippe tent die nu  Beachclub Sneek heet. Horecaondernemer André Zijlstra is de eigenaar. Hij is tevens de man achter partycentrum It Wiid in Earnewâld en eetcafé ’t Goede in Leeuwarden.

‘Het is een loungerestaurant voor lunch, borrel en diner. We willen net even anders zijn dan de gevestigde orde,’ zegt bedrijfsleidster Anne Hil de Raadt (23) die leidinggevende horecaervaring op It Wiid heeft opgedaan.

Maar het is nog meer dan dat. De zaak roept het echte vakantiegevoel op met de luxe hottub die op de houten vlonders staat en de palmbomen die de beachclub in zomerse, zwoele sferen brengen. Gasten hebben er een ruim uitzicht op het meer en het Prinses Margrietkanaal. 

‘Alles is vernieuwd. Het hele gebouw is volledig gestript, alleen de muren zijn blijven staan,’ zegt Anne Hil. De afwerking is fraai en lamellen zorgen voor een transparante en toch intieme entourage. De graffitiwand achter de lange bar is van deze tijd. Allerlei slogans staan erop geschreven. In grote letters valt ‘Fuck it all’ te lezen. Ja, geeft Anne Hil toe, daar zullen oudere gasten even aan moeten wennen. Maar het publiek dat er komt zal niet boven de 55 jaar zijn, verwacht zij. Dat valt nog maar te bezien. Zestigplussers hebben meer tijd, meer geld en ze recreëren meer dan mensen die jonger zijn. De loungemuziek is trouwens gericht op de jongeren.

Beachclub Sneek is er niet alleen voor de passant, de gast die vaart en zijn schip er afmeert, maar ook voor de automobilist en de fietser die langs rijdt, of de recreanten die op De Potten een vakantiehuis, een chalet of een stacaravan hebben. Het restaurant met 200 zitplaatsen buiten en 150 binnen is groot genoeg voor bruiloften, party’s, recepties, evenementen en feesten. Daar leent het bedrijf zo fraai gelegen aan het meer zich uitstekend voor.

In het hoogseizoen zal Beachclub Sneek dagelijks geopend zijn. Tot die tijd bewegen de openingstijden mee met de drukte. Veel geluk had men trouwens niet. Vier dagen na de opening moest de horeca vanwege het coronavirus de deuren tijdelijk sluiten. 

Partners