friesjournaal logo

HEERENVEEN – Onlangs is de eerste paal geslagen voor een nieuwe prefab fabriek in Zwolle van de ITBB Group. Deze eerste paal is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de integrale technische dienstverlener. Volgens planning wordt de nieuwe vestiging begin november dit jaar opgeleverd. ITBB heeft al vestigingen in Heerenveen en Groningen.

 

Volgens Jelle J. Boorsma, algemeen directeur en eigenaar van de ITBB Groep, maakt de nieuw te bouwen prefab fabriek ITBB nog completer: ‘We verruimen ons geografische bereik en industrialiseren onze prefab installatie-afdeling naar een nog bredere leveringsscope voor seriematige woningbouw. Door innovaties en proces-industrialisering is ITBB straks in staat om circa 2.500 woninginstallaties per jaar te realiseren. In voorgaande jaren waren dat nog rond de 1.200. Onze nieuwe vestiging in Zwolle wordt in de komende jaren gecompleteerd met alle ITBB-diensten. Met de uitbreiding verwachten we te groeien van meer dan 100 fulltime arbeidsplaatsen nu naar totaal 300 fulltime medewerkers.’

Samenwerking

ITBB is een allround technische dienstverlener die adviseert, realiseert en nazorg verleent. De verschillende bedrijfsonderdelen leveren een breed spectrum aan diensten, innovatieve concepten en integrale oplossingen voor de sectoren utiliteit, industrie, overheid, zorg, onderwijs en woningbouw. Dat doet ITBB met een combinatie van betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. 

Boorsma daarover: ‘Die combinatie is de basis van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit. ITBB onderscheidt zich daarbij door verder te kijken dan techniek. Door te focussen op optimalisering, op innovatieve werkprocessen en op het ontwikkelen van synergievoordelen bieden we opdrachtgevers toegevoegde waarde. Het besluit om een vestiging te openen in Zwolle past naadloos binnen deze strategie. ITBB is gegroeid door de slagkracht van een grote organisatie te combineren met de betrokkenheid van een kleine onderneming. Daarnaast hecht ITBB veel waarde aan vaste samenwerkingsverbanden. Door ketensamenwerking binnen projecten leer je elkaars toegevoegde waarde kennen, wat de kwaliteit van het werk een enorme impuls geeft.’

Over ITBB 

Sinds de oprichting in 1996 heeft ITBB zich ontwikkeld van een technisch installatiebedrijf in Heerenveen tot een integrale technische dienstverlener met een prima reputatie. Anno nu is ITBB een volwaardige en gerespecteerde strategische partner met gespecialiseerde kennis en ervaring op het gebied van gebouw gebonden en industriële technische installaties. Een innovator bovendien, die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Dat uit zich in het ontwerp, engineering, realisatie, service en beherer van toekomstbestendige installatietechniek, daarbij optimaal inspelend op veranderende klant- en gebruikerswensen. Dat doet ITBB met vijf complementaire businessunits die zelfstandig of samen aan de meest uiteenlopende technische projecten werken voor de woningbouw, utiliteit, de zorgsector en industrie. Als integrale technische dienstverlener wil ITBB nu en in de toekomst het verschil maken door zijn rol en verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief circulair bouwen.

Partners