friesjournaal logo

FRANEKER – De markt vraagt om duurzame en veilige producten om verspreiding van het coronavirus te verminderen. Het kuchscherm van GLAZZ is een hoogwaardige oplossing. Het is gemaakt van gehard veiligheidsglas. Aan glas geen gebrek bij Steinfort Glas en dochter GLAZZ. Snelle levering is dus gegarandeerd. Nu de ‘anderhalve meter samenleving’ voor langere periode gehandhaafd blijft vragen bedrijven en organisaties om duurzame preventieoplossingen tegen corona op kantoren en aan balies. Ook therapeuten en coaches zoeken naar schermen om cliënten weer te kunnen ontvangen.

Daarnaast hebben ouders en leerkrachten veelal een onzeker gevoel bij de aangekondigde opstart van het basisonderwijs. Allemaal situaties waar het glazen kuchscherm een uitkomst biedt.

GLAZZ ontwikkelde in samenwerking met Horjus – toeleverancier voor meubelfabrikanten – het kuchscherm van glas. Met glazen kuchschermen worden werkplekken gescheiden door 4 mm of 6 mm gehard veiligheidsglas met transparant zicht. Bijvoorbeeld in praktijkruimtes tussen therapeut en cliënt. De schermen dragen bij aan het verminderen van verspreiding van COVID-19. De preventieschermen zijn rondom geslepen en hebben afgeronde hoeken. Het veiligheidsglas wordt ook gebruikt in bushokjes, openbare ruimtes en bijvoorbeeld in de retail. Het glas is 100% recyclebaar en in diverse maten en opstellingen leverbaar. Korte levertijden worden gegarandeerd; de kuchschermen worden in eigen fabriek geproduceerd en de beschikbaarheid van glas kent geen beperking.

Snel schakelen

Jelle Jan Wissmann van GLAZZ: ‘Vanuit de markt hoorden we veelvuldig dat gezocht werd naar een preventie oplossing voor langere tijd. De ontstane situatie is niet zomaar even voorbij en dat realiseert men zich wel degelijk. Daarnaast is plexiglas, waar kunststofschermen van zijn gemaakt, nog maar zeer beperkt beschikbaar en we hebben van relaties vernomen dat de prijzen de pan uit rijzen. Kuchschermen van GLAZZ zijn duurzaam en hebben een blijvend transparant zicht. Ideaal voor langer gebruik op kantoor in vergaderzalen, aan balies of bij werkplekken. Ook ideaal voor het onderwijs en in de horeca. Bij Steinfort en GLAZZ zijn we gewend om maatwerk te leveren, snel te schakelen en maken we dagelijks een veelvoud aan producten van gehard veiligheidsglas. Samen met Horjus uit Dronrijp hebben we het kuchscherm van glas ontwikkeld. Een product dat aansluit op de wensen uit de markt. Het productieproces bij Steinfort is volledig geautomatiseerd en we hebben altijd glas op voorraad. Het is voor ons dan ook een kleine moeite om producten aan het assortiment toe te voegen en snel te leveren.’ 

De preventieschermen kunnen worden beschreven met whiteboard markers of krijtstift. Ideaal voor een brainstormsessie op de werkplek of een snelle rekensom in de klas. De kuchschermen zijn leverbaar in diverse opstellingen. Een I-opstelling wordt veel gebruikt op balies, in vergaderruimtes en situaties waar twee mensen tegenover elkaar zitten. Wanneer werkplekken zich naast elkaar bevinden wordt een opstelling in I-, L- of U-vorm ingezet.

www.glazz.nl

 

Partners