friesjournaal logo

GROU – Pikmeerkruiser is het meest Friese schip dat er bestaat. Al 60 jaar bouwt deze jachtwerf in Grou prachtige klassieke familieschepen die voor een optimale recreatie- en vaarbeleving zorgen. Doordat de open kuip en de salon gelijkvloers zijn ontstaat een royale ruimte en veel intimiteit aan boord. De salon kan worden afgesloten door vier deuren die over de hele breedte kunnen worden geopend. De doorvaarthoogte van een traditionele Pikmeerkruiser is bij een neergeklapte mast gering (2.30) waardoor alle vaste bruggen in Friesland gepasseerd kunnen worden en het vaargebied dus heel groot is.

Elke plas en vaart is toegankelijk voor dit schip. Dat maakt Pikmeerkruiser behalve als verblijfsboot ook aantrekkelijk als dagboot. Vanuit de salon heeft men rondom zicht.

In de vloot van gebruikte schepen wordt sinds kort een Pikmeerkruiser 1050 OK aangeboden. Dit schip heeft een nieuwe kuiptent, een nieuwe douche met wc, een extra slaapbank en een nieuw matras op het bed voorin. Het schip heeft een zwemplateau met trap en een lieranker, een schuifdak, open voorruit en zonnepanelen voor continue stroomvoorziening.

Pikmeerkruiser 1050 OK

Bouwjaar 1994

Lengte 10.90

Breedte 3.45

Diepgang 0.90

Doorvaarthoogte 2.30

Motor Yanmar 88 pk

Slaapplaatsen 4

Koken gas

Verkoop:

Jachtwerf B. de Groot

Oedsmawei 2

9001 ZJ Grou

0566-621719

info@pikmeerkruiser.nl

www.pikmeerkruiser.nl

Partners