friesjournaal logo

HEEG – Het spelevaren op een Wajer 38 is ons staatshoofd kennelijk goed bevallen. De boot die Koning Willem-Alexander vier jaar geleden in Heeg kocht heeft hij ingeruild voor een groter type: de Wajer 55. Het is een schitterend, 16 meter lang jacht met een oranje waterlijn en dito bekleding. Hiermee kan hij met zijn gezin heerlijk op het ruime water bij zijn vakantiehuis bij het Kranidi op het Griekse Peloponessos vertoeven. 

In tegenstelling tot de Wajer 38 kan hij op dit schip overnachten. Er zijn zes slaapplaatsen waaronder een tweepersoonshut in de boeg.

Het cabrioschip is uitgerust met een volautomatisch vouwdak en een cockpittafel die hydraulisch en uit de vloer kan worden gelift. Onder de luie houten treden van de majestueuze zwemtrap op de achterplecht is een tender verstopt om aan elke oever van de vele eilandjes op de Egeïsche Zee te kunnen komen. Door de voortstuwing met de krachtige turbojets haalt deze Wajer een topsnelheid van 70 km per uur. De koning heeft zo’n € 2 miljoen voor het jacht betaald maar kreeg natuurlijk wel een mooie inruilwaarde van een ton of zeven. Op zijn aankoop is nogal wat kritiek geuit, maar de niet onbemiddelde koning mag zelf natuurlijk bepalen waar hij zijn geld aan uitgeeft. En als dat aan een Fries topproduct is, heeft hij in ieder gevoel voor smaak, stijl en waarde. 

Directeur/eigenaar Dries Wajer jr. kon verder niks vertellen over de nieuwste aanschaf van zijn beroemde klant.

Partners