friesjournaal logo

GROU – Het treinstation Grou biedt niet langer een doodse aanblik nu er in de stationsrestauratie een American Diner is ondergebracht. Dit is een idee van ondernemer Bartele Santema uit Langweer. Hij huurt het gebouw van NS en het is zo’n succes dat al gesproken wordt over het uitrollen van dit concept op meer stations waar weinig gebeurt. De inrichting vergde een behoorlijke investering waardoor de aankleding met neonlicht nog even op zich laat wachten. Het restaurant is sfeervol. In het midden van de zaak domineert de in pastelkleuren verlichte bar, want in een Diner moet je natuurlijk op een kruk kunnen eten.

Rondom staan tafels. De zaak is ’s morgens vroeg al open en dat moet wel wil je reizigers gastvrijheid bieden. Er is dus ontbijt verkrijgbaar (uitsmijters, eggs benedict, American pancakes, warme wafel en dragon fruit bowl). Uiteraard biedt Bartele’s Diner een keur aan Amerikaanse klassiekers als sandwiches, hotdogs, burgers en milks en kun je er spareribs eten. Soepen, starters en salades worden vooral tijdens de lunch besteld. Keuken en bediening worden gerund en geleverd door Beijk Catering met welk bedrijf Bartele een overeenkomst voorlopig tot 1 januari is overeengekomen. Het restaurant krijgt ook een ‘Asian Touch’ in de vorm van oosterse classics: chicken masalah, lamb curry, pokebowl, rendang, ramen enz. Bartele heeft namelijk 25 jaar in Indonesië gezeten. Hij runt daar vijf horecazaken, een stroopwafelbakkerij en het magazine Indonesian Expat maar bovenal een internationale handel in oude kaarten en prenten (Bartele’s Gallery).

Partners