friesjournaal logo

BEETSTERZWAAG – Acht jaar is by Wansleeben gevestigd geweest in Home Center in Wolvega. Dit najaar gaat de interieurdesigner- en inrichter verhuizen naar een pand aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag, in een voormalige galerie. Een uitgelezen plek voor René en Shiela Wansleeben die in interieurs steeds verder hun vleugels uitsloegen.

‘Wij waren toe aan een nieuwe stap in het bestaan van onze bedrijf,’ zeggen de twee.

Ze zijn begonnen met tv-wandmeubilair en audio/video als integratie in een bestaande woonbeleving. Al gauw werd dat meer.

 

René: ‘De klant vroeg daar om en wij konden door onze inzichten en creativiteit meer bieden. Op een gegeven moment maak je een compleet interieurplan en op basis van dat ontwerpplan richt je in. Wij zijn inmiddels zo veelzijdig geworden, en leveren vanuit de interieur en 3D-ontwerpstudio het totaalconcept van casco tot turn-key. Van designkeukens, wandkastsystemen, verlichting, vloeren, wand- en raambekleding tot luxe walk-in closets en vanaf volgend voorjaar het hele outdoorliving met design zitmeubels en buitenkeukens. In het nieuwe wonen lopen binnen en buiten in elkaar over.’

Maar nog steeds is by Wansleeben ook nog de ingenieuze inrichter van Smart Home & Entertainment met de beste techniek en het mooiste design. 

Shiela: ‘Wij leggen ziel in een interieur.’

Dat gaat zelfs zo ver dat by Wansleeben een geurenlijn biedt om met een bepaald parfum een woning een eigen atmosfeer te geven. 

‘Er zijn zogenaamde geuren-dj’s die dat doen,’ lacht Shiela, die erop wijst dat deze geuren etherisch zijn en volkomen veilig.

De ontwerpstudio gaat niet over één nacht ijs. Eerst is er een oriënterend gesprek met de klant, daarna wordt een inventarisatie gemaakt. Wat zijn wensen en behoeftes? Wat is mogelijk en wordt aangeraden? De adviserende rol van by Wansleeben is erg belangrijk en heeft geleid tot een brede oriëntatie die de inrichter allround heeft gemaakt. De klant wil gevoed worden met ideeën. Vervolgens wordt in 3D een ruimte-indeling getekend, sfeerbeelden worden opgeroepen, meubilair gekozen, materialen geselecteerd, een kleurenpalet samengesteld en een lichtplan opgesteld. Met name dat laatste speelt een belangrijke rol in de woonsfeer. Via een stappenplan wordt de inrichting vormgegeven. 

In de nieuwe studio en showroom kan by Wansleeben zich ten volle presenteren en vooral ook profileren, zonder rekening te hoeven houden met een omgeving. 

‘Wij gaan ons eigen gezicht nog beter tonen,’ aldus René.

Shiela: ‘Daarom zijn we heel blij met deze nieuwe ontwikkeling.’   

Beetsterzwaag is dé locatie bij uitstek: een prachtig, landelijk dorp in een omgeving met allure, een gezellig centrum, een van de mooiste golfbanen, Landgoed Lauswolt met een sterrestaurant waar je op topniveau kunt verblijven en eten. 

René: ‘Dat krijgt men er allemaal bij. Uit het hele land komen mensen naar Beetsterzwaag en wie bij ons komt kan er een compleet arrangement van maken.’

Partners