friesjournaal logo

Een feestelijke rit ter inwijding van de duofiets. Vooraan op de fiets bewoonster Wietske Hiddings-Dijkstra en Rita Wierda. Achter hen Gerda van der Weg-Hiddinga (de dochter), Thea Poepjes en Aleida Nijholt.

ALDEBOARN – Zeker in de huidige tijd gun je de senioren een verzetje, zo dachten ze bij Boarnsterhim State. Dit zorghotel dat het ultieme thuisgevoel biedt, heeft een luxe duofiets met trapondersteuning aangeschaft. Daarmee kunnen de vijftien bewoners, die allemaal boven de 85 zijn en niet zelfstandig kunnen fietsen, een heerlijke tocht maken met familie, medewerkers en vrijwilligers als gezelschap en begeleiding. Het was een dure investering van € 10.000. Mede dankzij giften kon de duofiets worden aangeschaft. De bewoners zitten prinsheerlijk op de fiets met de benen rustend op een voetenplankje.

In de omgeving van Boarnsterhim State kunnen ze hun hart ophalen, zo mooi is de natuur van De Deelen. Er zijn in dit mooie en beschermde laagveengebied volop fietspaden. Alle ruimte dus om te toeren. 

‘Dit is zóó leuk om te kunnen doen. Ik word er zelf ook blij van. Blij in het kwadraat,’ zei medewerkster Aleida Nijholt. Zij en haar collega’s kwamen op het idee toen ze zo’n fiets zagen en deze een weekend te leen kregen.

‘Dat was een succes. Toen besloten wij ook zo’n fiets te nemen. Het kost wel wat tijd om mee te gaan. Vandaar dat we op zoek zijn naar fietsmaatjes,’ aldus Aleida.

Partners