friesjournaal logo

LEEUWARDEN – Ondernemer Mascha Perquin van Mama Mascha is gestart met een nieuwe dienst. Ze gaat gezonde dagmenu’s (fitboxen) cateren. Doordat haar gloednieuwe kookstudio grotendeels stilligt als gevolg van corona, is zij gestart met het cateren van particulieren. Dat bevalt heel goed en op verzoek van een groepje klanten gaat zij nu starten met het cateren van gezonde dagmenu’s. De menu’s zijn samengesteld door een kok en een diëtiste. De klant ontvangt een ontbijt, lunch, diner én tussendoortjes in een ‘fitbox’ aan huis. Voorlopig alleen in Leeuwarden, maar op korte termijn door heel Friesland.

Hiervoor werkt zij samen met Bo Anema van Vitamine Bo uit Sneek die verse smoothies bezorgt.

Mama Mascha geeft al voedingsadvies, weekmenu’s en recepten in haar Personal Food Coach App, maar sommige van haar klanten gaven aan niet altijd tijd te hebben om dat allemaal klaar te maken. De fitboxen zijn ideaal voor mensen die willen afvallen en enthousiaste sporters want de menu’s bestaan uit weinig koolhydraten, veel eiwitten en minimaal 350 gram groente per dag. De voedingswaarde per dag wordt tot in detail bijgeleverd, zodat men precies weet wat men krijgt. De catering van gezonde dagmenu’s is uniek in Noord-Nederland. In de Randstad en in het buitenland bestaan al wel dergelijke cateringconcepten. 

De klant bestelt en betaalt via de webshop en zit niet vast aan een abonnement. 

In Nederland heeft bijna de helft van de mensen overgewicht en wordt onvoldoende groente gegeten. Voormalig bankdirecteur Mascha Perquin (48) zet zich via haar onderneming Mama Mascha al jaren in om mensen meer kennis over gezonde voeding en koken bij te brengen. Zij rijdt al acht jaar rond in haar foodtruck om mensen te laten ervaren dat gezond eten heel lekker is en niet moeilijk om klaar te maken. Daarom was zij per 1 november ook gestart met een nieuwe kookstudio op een vaste locatie aan de Freark Damwei in Leeuwarden en maakte zij samen met Tres Internet een gezonde voedingsapp (Personal Food Coach App). Het cateren van de fitboxen is weer een nieuwe stap om het klanten nog gemakkelijker te maken om gezond en lekker te eten.

Partners