friesjournaal logo

We zijn live!

LEEUWARDEN - Een broodje gezond, verse salades, pizza’s. Je kunt het allemaal heel makkelijk thuis laten bezorgen. Via 058bezorgd.nl. De site waarmee je in een handomdraai heerlijk thuis uit eten kunt. Bovendien steun je er de lokale horecaondernemer mee. De app is op 22 januari 2021 live gegaan.

Het online platform is een idee uit de koker van Béyonit.

Het marketingbedrijf dat vanuit Leeuwarden allerlei uitingen op het gebied van on- en offline marketing verzorgt voor diverse klanten. “Maar ik wil wel duidelijk benadrukken dat we dit niet bedacht hebben om grote winsten te behalen”, zegt Bram Niemendal van Béyonit, “we hebben dit echt aangeboden om de horeca in deze tijd een hart onder de riem te steken. Een hand toe te reiken.”

Geen torenhoge kosten
Wat Béyonit gedaan heeft, is een platform ontwikkelen waar de ondernemer een menukaart of zijn assortiment kosteloos aan kan aanbieden. Geen torenhoge kosten of servicefee’s. Wat dan wel? “We rekenen één euro per bestelling”, antwoordt Frank Zijlstra. ‘Deze betaalt de consument waarmee 100% van de opbrengst naar de ondernemer gaat. Hiervoor zorgen we dat het platform blijft draaien, wordt onderhouden en marketing wordt bedreven.’

Bezorgen of afhalen
Het platform heeft nog een open-bèta-karakter. “We hebben het uiteraard goed getest met lokale ondernemers, maar het kan best zo zijn dat er een puntje op de i gezet moet worden. Vandaar open-bèta”, licht de ondernemer toe. “Overigens kunnen de plaatselijke bakker, slager en snoepwinkel ook aanhaken. De klant die iets bestelt kan vervolgens aangeven of hij het zelf wil afhalen of thuisbezorgd wil krijgen.”

Sponsoren
Los van de afhaal- en bezorgfunctie is het mogelijk om je favoriete restaurant, café, kroeg of club te sponsoren. Met name deze laatste categorie is al sinds maart gesloten en heeft weinig tot geen mogelijkheden om omzet te kunnen genereren. Elke euro is voor hen welkom om de lockdown-periode mee door te komen.

Lokaal en digitaal experiment
Het doel van platform is om voldoende draagvlak te genereren waardoor de app onafhankelijk kan opereren binnen Leeuwarden en het geld van de Leeuwarder ondernemers en inwoners binnen de stadsgrenzen blijft.

Ga naar website

Partners