friesjournaal logo

Romke en Jantina van der Meulen

SNEEK/FRANEKER – Patisserie De Korenbloem Schaafsma, gevestigd in Sneek en Franeker, heeft de eerste prijs gewonnen bij de provinciale speculaasbrokkenkeuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College. Zestig bij het gilde aangesloten banketbakkers streden om de titel ‘Beste Brokkenmaker 2020’. De jury bestaand uit Dre Eversteijn, toppatissier van FrieslandCampina en vier specialisten en oud-banketbakkers, spraken van een hoog niveau. Dre: ‘De winnende brokken van De Korenbloem/Schaafsma waren van uitstekende kwaliteit.

Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roombotersmaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom, een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.’    

Winnaar Romke van der Meulen is blij met de prijs: “ Elk jaar proberen we weer een nog betere brok te bakken. Het neigt dan ook naar topsport en wil graag deze prijs opdragen aan ons hele team.’  

Partners