friesjournaal logo

SNEEK – Laura Slob en Wicher Wind van restaurant Onder de Linden in Sneek zijn niet voor één gat te vangen. Vol enthousiasme en goede moed, overtuigd van het nut van de sluiting, koken ze met hun team smaakrijke afhaalmenu’s. Het echtpaar gaat op bijzondere wijze om met de richtlijnen.

Wicher: ‘Normaal gesproken hebben we nogal een hekel aan mensen die over het terras fietsen. Tijdens de sluiting gaan we juist gebruik maken van ons grote terras door een Snert Drive Through te organiseren.’

Naast de uitgebreide keuze uit afhaalmenu’s kon men vanaf zaterdag 24 oktober het terras van Onder de Linden over fietsen en snert afhalen: de eerste Snert Drive Through van ons land. Iedereen werd uitgenodigd om langs te fietsen en snert af te halen. Onder de Linden heeft de grootste pannen van zolder gehaald om heel Sneek van snert te voorzien. 

Wicher: ‘Het zijn voor iedereen moeilijke tijden. Maar we hebben geen keuze, we moeten het samen doen. Op deze wijze proberen wij de moed e in te houden en het positief in te steken. Onze gasten waarderen dat en we krijgen dan ook veel steunbetuigingen. Dat doet ons goed. Want natuurlijk missen we de normale bedrijfsvoering.’

Onder de Linden bestaat precies 65 jaar. Naast het restaurant en het terras kan er worden vergaderd. Jaren werd de scepter gezwaaid door Anne en Leny Wind-Bolhuis en nu door Laura Slob en Wicher Wind, de derde generatie. Daarnaast is Onder de Linden het oudste nog bestaande restaurant van Sneek en omstreken. Het pand dateert uit 1529 en is al meer dan 200 jaar in gebruik als horecagelegenheid.

Partners