friesjournaal logo

De leiding van Onder de Luifel vlnr: Huib Jan de Graaf, Haye Westendorp (mt-lid), Ytje Dijkstra (mt-lid) en Sybolt Frölich (chef-kok).

Wat: Relatie-event Onder de Luifel.

Waar: Bij Onder de Luifel in Leeuwarden. 

Wanneer: Woensdag 9 september. 

Aantal gasten: 80. 

Wie: Relaties, partners en opdrachtgevers.

Bijzonderheden: Onder de Luifel was de eerste en enige onderneming die zich na de ‘intelligente lockdown’ die in maart werd afgekondigd, presenteerde. Onder het motto van: als niemand wat doet, dan geven wij wel het voorbeeld, van hoe het kan of hoe het moet.

 

LEEUWARDEN – `Juist in een tijd dat er geen feestjes werden georganiseerd pakte partycateraar Onder de Luifel uit met een leuke happening om ‘de markt’ te laten zien dat je nog steeds heel gezellig en heel veilig coronaproof een evenement kon houden. Dat viel zeer in de smaak bij vele relaties. Het was alsof koeien voor het eerst in het voorjaar enthousiast springend de wei in gingen, zo verheugd was men elkaar weer te kunnen treffen, want het sociaal zakelijk verkeer ligt dit jaar praktisch stil.

Het feestje werd gehouden op de eigen bedrijfslocatie aan de Balthasar Bekkerwei. Niet in het pand maar op het buitenterrein om ruimte te maken voor de gasten die daardoor niet op elkaars lip hoefden te zitten. Onder de Luifel had op deze dag ook een letterlijke betekenis want door het druilerige weer was schuilen wel zo prettig. En zo werd het dus een intieme aangelegenheid om bij te praten. 

Directeur/eigenaar Huib Jan de Graaf bleef optimistisch, hoewel er niet veel later na dit relatie-event een nieuwe coronagolf kwam en de lockdown tot de Kerst is gaan duren.

‘Toch is het bemoedigend dat mensen tegen mij zeggen: als het even kan gaan we weer wat organiseren. Het fysieke contact, het gesprek onder vier ogen, het informeel bijkletsen, in een groepje brainstormen en dingen bedenken, wordt heel erg gemist. Gastvrij verbinden blijft. Wij mensen zijn kuddedieren die graag bij elkaar zijn. We kunnen gewoonweg niet zonder elkaar. Dat waren nu ook de reacties: fijn dat er weer wat georganiseerd wordt,’ sprak Huib Jan.

De catering was ‘onder des luifels’, tiptop voor elkaar. Wat betreft het nieuwe cateren en de kooktrends ligt het accent op duurzaam, diervriendelijk, grab & go, e-borrels, teambuildings, gezond en veilig voedsel, aandacht voor groenten en natuurlijk een optimale smaakbeleving.

Partners