friesjournaal logo

SNEEK – De Sneekweekhit 2020 van Fokko Dam en het LUS Koor (LUS = Lui Uut Sneek) kwam nieuw binnen op de landelijke releaselijst van Digi Pluggen. Deze Plug TOP 100 wordt samengesteld op basis van het aantal downloads en streams van de laatste uitgekomen liedjes. Het laat de releases zien die afgelopen week het populairst waren onder 250 radiostations in Nederland en die dus een grote kans hebben gedraaid te worden. De reden dat dit liedje ‘Oh oh wat heb ik een plezier’ opgepikt is, komt waarschijnlijk doordat het nummer zo makkelijk mee te zingen is, en ook werkelijk in je ‘kop’ blijft hangen.

 

Fokko: ‘Als je het eenmaal gehoord hebt, raak je het niet meer kwijt.’ Fokko Dam wordt in dit liedje bijgestaan door het Sneker LUS-Koor, dat dit jaar 10 jaar bestaat. Het succes van het liedje is natuurlijk ook een enorme opsteker voor dit koor. 

‘Daardoor kon het jubileum, ondanks de corona-crisis, toch een klein beetje gevierd worden,’ zei Fokko. Overigens zingt Fokko’s Zware Jongens-collega Arie Kuipers ook mee op dit liedje.

Het nummer is onder leiding van producer Dylan van der Feen opgenomen in The Office Studio in Witmarsum. Voor degenen die het nummer nog niet gehoord hebben, het is te vinden op Spotify en de videoclip is te zien op You Tube.

Partners