friesjournaal logo

HARLINGEN – Al een eeuwigheid horen wij via Omrop Fryslân de zaagstem van Piet Paulusma voor radio en tv. Om precies te zijn: 35 jaar. Dat wilde de omroep niet stil voorbij laten gaan en daarom toog presentator Arjen de Boer op een vroege ochtend eind 2020 naar Harlingen om de weerman te verrassen met een taart. Uiteraard werd Piet ook nog even geïnterviewd. Furore maakte hij tijdens de Elfstedentochten. De editie van 1985 mocht zijn voorganger Hans de Jong uit Gorredijk nog doen, maar Piet viel na zijn entree meteen met de neus in de boter want in 1986 was het weer zover.

De tocht van 1997 had hij goed voorspeld en toen was zijn naam gevestigd.

‘Maar de Elfstedenkoorts wordt niet beperkt tot de tochten die niet worden gehouden, zeker ook de bijna-tochten die niet doorgaan zijn spannend en onvergetelijk,’ zei Piet. 

Piet werd een nationale bekendheid toen hij voor SBS6 het weerpraatje mocht houden. Oant moarn werd een gevleugelde uitdrukking. Al gauw kon hij van het weer leven. Even dreigde hij van de landelijke buis te verdwijnen toen SBS het na 22 jaar welletjes vond, maar gelukkig vist omroep MAX iedereen die in Hilversum overboord valt op. Bovendien is Piet al aardig grijzend. Op de foto overhandigt Arjen hem de taart.

Partners