friesjournaal logo

SINT NICOLAASGA – Aan de invalspoort naar Sint Nicolaasga bouwen de vier broers Van Deynen, ook wel de 4 J’s genoemd, een experience center. Daar kun je beleven hoe geweldig goed de kwaliteit van beeld en geluid kan zijn, hoe gemakkelijk en comfortabel je met behulp van domotica kunt wonen, werken en leven: gordijnen die automatisch opengaan, zonwering die in de juiste positie neergaat, poorten die worden geopend, verwarming of de airco die aanspringt, verlichting die aangaat waar je dat wenst, de koffie die is gezet voordat je in de keuken bent, enzovoorts. Je kunt het straks allemaal ervaren bij Van Deynen smart solutions.

Dit bedrijf adviseert, programmeert en installeert alle te integreren systemen die bedienbaar zijn via je mobiel in combinatie met bijvoorbeeld camerabeveiliging en alarmering. Alles toepasbaar in zowel woningen als ondernemingen.  

De broers hadden al een poos een verhuizing van het centrum van Sint Nicolaasga naar bedrijventerrein Het Slot in gedachten. Tenslotte is stilstand achteruitgang. 

Jasper: ‘Wij zitten met onze zaak nu aan de Kerkstraat; het pand valt niet erg op, de impuls om een stop te maken is er niet, binnen is het niet zo overzichtelijk, we kunnen door de groeiende business niet alles tonen wat we willen laten zien en de parkeerruimte is beperkt.’

Dat wordt straks een stuk beter als de showroom heel zichtbaar is. Het eerste Sint Nykster bedrijfspand dat je vanaf de A6 tegemoet rijdt is het experience center, naast het tankstation. 

‘Kan men tijdens het tanken vast in de stemming komen,’ lacht Jorrit.

Ook is er op de nieuwe locatie meer ruimte om de steeds groter wordende zakelijke klantenkring naar wens te kunnen bedienen.

Het pand is fraai vormgegeven met een strekkende, opvallende gevel die de aandacht trekt. De entree van het nijvere dorp wordt dus een beetje mooier. En dan hebben we het alleen nog maar over de buitenkant. Binnen zal men straks de ogen uitkijken, terwijl in de luisterkamers muziek kan worden beluisterd alsof een engeltje in je oren piest. 

‘Wij brengen audio en video in het hogere marktsegment, bedoeld voor de mensen die kwaliteit herkennen en waarderen,’ zegt Jorrit.

Voor deze liefhebbers wordt het experience center Van Deynen een walhalla, een plek die de ultieme trendsetting is in beeld, geluid, domotica en smart living. 

Jasper: ‘De techniek heeft de laatste jaren niet stilgestaan. Wij willen die ontwikkeling in het nieuwe pand volop etaleren. Voor de audiofielen onder ons niet alleen richting toekomst maar ook qua retro. Zo brengen wij ook moderne draadloze platenspelers met een stereoset. Vinyl is helemaal terug. Dat karakteristieke geluid kunnen wij optimaal laten horen.’

De Van Deynens laten weten dat niet alles ‘high-end’ hoeft te zijn wat zij bieden, maar de gerenommeerde topmerken zijn er wel vertegenwoordigd. Natuurlijk wil het oog ook wat. De apparatuur kan een onderdeel zijn van het interieur, onzichtbaar als je dat wil. Van Deynen bouwt in, zo nodig in het meubilair, in wanden, plafonds. Maar de klant kan ook kiezen voor prachtig design dat gezien mag worden. 

In nieuwbouw is Van Deynen het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij het ontwerp. De architect kan dan rekening houden met alle slimme (totaal)oplossingen die Van Deynen biedt maar ook om condities te creëren zoals akoestische wanden en plafonds. 

In het nieuwe pand, dat uiteraard een topakoestiek heeft, komt een woonkamer in een huislijke entourage. Daar kan alles uitgeprobeerd worden, de hele look en feel worden beleefd.    

De mannen zitten niet stil. Gezamenlijk hebben ze ook het bedrijf A.T.I. Abseiltechnieken dat opdrachten in het hele land uitvoert. Ze doen veel zelf wat betreft de nieuwbouw. 

‘Wij hebben allen ervaring in de bouw,’ aldus Jasper. En waar nodig schakelen zij plaatselijke bedrijven in want Sint Nyksters houden graag de bal in de ploeg. Dan weten ze dat het goed komt. Doel is om medio 2021 het experience center te openen.

Partners