friesjournaal logo

LEEUWARDEN – In aanwezigheid van Foppe de Haan en Wiebe Wieling werd een nieuwe Elfstedentocht aangekondigd: namelijk de Golfelfstedentocht van 2021. Bij deze Elfstedentocht worden op 11 Friese golfbanen gespeeld, waarbij elke baan staat voor een Elfstedenstad. Van 4 t/m 6 juni staat golfpro Auke Hempenius een enorme uitdaging te wachten. In drie dagen alle 155 holes spelen! Alle opbrengsten gaan naar het goede doel: Het Foppe Fonds. Iedereen kan met Auke meespelen.

Met een drive van ruim 200 meter over 11 bijna manshoge afbeeldingen van de 11 Friese steden op de fairway van hole 1 lanceerde Auke de golfmarathon. Auke is creative director bij het organisatiecomité. In het dagelijks leven is hij golfpro op de Burggolfbaan van St. Nicolaasga. Hij schoolde zich in Amerika tot golfpro en hij is schrijver van het boek ‘Go(lf) with the flow’. 

Auke: ‘Als twee passies samensmelten, het golfspel en Fryslân, ontstond een geweldig idee dat nu met de Golfelfstedentocht 2021 werkelijkheid wordt. Er is een mooie competitie opgezet. Voor het weekend van de Golfelfstedentocht worden er op alle deelnemende banen kampioenschappen gespeeld. De lokale winnaars mogen het tijdens de Golf-Elfstedentocht om de beurt op hun eigen baan tegen mij opnemen.’ 

Op Golfbaan De Groene Ster wordt op de afsluitende zondag een grote sponsorwedstrijd georganiseerd voor de laatste 9 holes van het weekend. Deze finale wordt afgesloten met een feestelijk kampioensdiner en een veiling van 11 sportieve én Friese topstukken.

Kijk voor meer informatie en alle deelnemende banen op www.golfelfstedentocht.frl.

Partners