friesjournaal logo

Jan Gerard van der Wal heeft zijn restaurant Le Petit Bistro in Sneek verkocht aan Jeroen van der Geest (25) en diens partner Benthe Smithuis (22). Een verrassende deal die snel beklonken werd. Jeroen en Benthe hebben gewerkt in het Haagse restaurant Tapisco, een hotspot aldaar. Een eigen zaak was hun wens en ze waren toe aan een volgende stap in hun leven. Den Haag werd hen ook wat te hectisch met alle protesten op het Malieveld en bij de regeringsgebouwen. Ze wonen in Irnsum en de rust en ruimte in Friesland voelt weldadig aan. De stad Sneek is een geweldige plek om een restaurant te hebben, vinden ze.

Het is een mooie en levendige stad die Jeroen in zijn jeugd heeft leren kennen omdat hij er wedstrijden zeilde.

Le Petit Bistro blijft lid van Fryslân Culinair. Met de Kerst maakten ze kennis met hun collega’s. Wat ook blijft is de Franse stijl van koken. Dat benadrukken de twee met de nieuwe toevoeging aan de naam van het restaurant: Le Petit Bistro – Cuisine comme á Paris. Jeroen en Bente mogen graag verrassen. Het liefst nog vertellen ze pas na het diner wat de gasten hebben gegeten.

Jan Gerard en collega-chef Wouter Brandsema hebben een nieuwe uitdaging gevonden aan de Voorstreek 12 in Leeuwarden. In het oude Mauritshuis openen ze dit voorjaar Aragosta (Frans voor kreeft). 

Partners