friesjournaal logo

SNEEK – Het zijn uitdagende tijden voor veel bedrijven, restaurants en evenementenlocaties als Lokaal 55 in Sneek. Het vergt uithoudingsvermogen en creativiteit. Henk en Hanneke Hanenburg van Lokaal 55 heeft iets nieuws bedacht: thuis koken met begeleiding van de koks van Lokaal 55 via een livestream. Bedrijven konden zo in donkere dagen hun medewerkers op bijzondere wijze bedanken voor hun inzet.

Bij bedrijven werken veel mensen thuis, medewerkers zien elkaar niet veel. De huidige omstandigheden vragen veel van bedrijven en medewerkers.

En juist in de winterperiode willen bedrijven hun medewerkers belonen voor alle inspanningen. Daar speelt Lokaal 55 op in met livecooking. Verder biedt Lokaal 55 de mogelijkheid om gerechten, pizza’s en complete menu’s af te halen.

Hanneke Hanenburg: ‘We krijgen veel vragen van bedrijven, die normaal bij Lokaal 55 in november en december komen borrelen en eten, over de behoefte aan een bijzondere vorm van relatiebeheer. Wij spelen hierop in door samen te gaan koken, zodat het bedrijf haar team op passende wijze kan bedanken met een speciale herinnering.’ 

Lokaal 55 verzorgt voor kleine en grote groepen veel kookworkshops in verschillende vormen.

Hanneke: ‘Het unieke kookworkshopconcept laat medewerkers op een bijzondere wijze bedanken en te verbinden. We bespreken het budget en kijken waar medewerkers van de bedrijven blij van worden. Een toegankelijk driegangenmenu, een borrel met tapas of een winterse BBQ, er is veel mogelijk. Een box met ingrediënten wordt afgeleverd bij het bedrijf of de medewerkers thuis. Men kan dan tegelijk interactief meekoken, want je kunt vragen stellen aan de koks. Je kunt ook op een ander moment het menu zelf maken: dan kun je inloggen op een website met een inlogcode. Om het een bijzonder tintje te geven kan door bijvoorbeeld de leidinggevende of directeur coronaproof worden gekookt bij ons.’

Lokaal 55 te Sneek is gehuisvest in het voormalig slachthuis van Sneek. Er kan worden vergaderd en er wordt lunch, borrel en diner geserveerd. Ook biedt Lokaal 55 kookworkshops en nu in coronatijd afhaalmenu’s en pizza’s to go. 

Hanneke: ‘En we komen graag bij de mensen thuis, maar dan op afstand.’

Partners