friesjournaal logo

LEEUWARDEN – Natasja Kesteloo is vol enthousiasme gestart als de nieuwe zakelijk leider van het Fries StraatFestival (FSF). De voormalige ‘heit & mem’, zoals productieleider Wiebe Kootstra en zakelijk leider Margriet Havinga vaak gekscherend door de crew werden genoemd, hebben dit jaar afscheid genomen. Zij speelden een belangrijke verbindende rol in het team, maar na jarenlange betrokkenheid hebben de beide rotten in het vak dit jaar besloten hun geesteskind los te laten en hun festivalwerkzaamheden over te dragen aan de nieuwe garde. Met Natasja Kesteloo erbij bestaat het kernteam nu uit artistiek leider en straattheaterprogrammeur Léonie Dijkema, muziekprogrammeur Titus van ’t Veer, marketing- en communicatiecoördinator Fredau Buwalda, projectondersteuner Gretha Bakker en, eveneens nieuw in het kernteam, technisch producent Olaf Hansson

Natasja Kesteloo is een bevlogen projectmanager, ondernemer en netwerker. Met haar bedrijf Kesteloo Projectmanagement en (Sports) Events organiseert zij al jaren evenementen. Kesteloo was onder meer betrokken bij Culture United, Sports for All Games, Opening 11-Stedenhal, Hout-Vaert, 100 jaar Friesland Campina, 100 jaar Vriesco A House of Happiness en de Dag van de Mantelzorg. Ze is (parttime) directeur bij Stichting Beleef en Herinner die in Friesland maatschappelijke projecten als spektakelmusical De Tocht initieert. Ze is verder bestuurslid van Koninklijke Watersportvereniging Sneek. 

Ze heeft veel zin om los te gaan voor het FSF: ‘Ik zie het als een prachtige nieuwe uitdaging om mijn kennis, netwerk en energie in te zetten voor dit mooie festival. Cultuur verbindt, helemaal bij het Fries StraatFestival.’

Margriet Havinga begon in 2009 als horecacoördinator bij het FSF en nam in 2012 de rol van zakelijk projectleider over. Hoewel de uitdaging om het financiële plaatje rond te krijgen steeds groter werd, zorgde Havinga ervoor dat het toch elke keer weer doorging en bleef ze continu een positieve sfeer bewaken in het team.

Ze kijkt terug op een bijzondere periode: ‘Het Fries StraatFestival is en blijft mijn kindje. Het was één van mijn eerste opdrachten, ik had een fijn team om mee samen te werken en straattheater is zo’n fantastisch mooie en toegankelijke kunstdiscipline. Het staat letterlijk en figuurlijk dicht bij de mensen, prachtig.’ Havinga is vanuit haar bedrijf Regelpunt nog betrokken op het Noordelijk Film Festival en ze doet tevens de zakelijke leiding van Pier21 en Wadopera Peter Grimes.   

Wiebe Kootstra, inmiddels werkzaam als evenementencoördinator bij de Gemeente Leeuwarden, blikt terug: ‘Toen ik ooit als technicus met Hans Dulfer werkte, hadden we in 1994 een show op het Klokplein tijdens het Fries StraatFestival. Ik was blij dat we een thuiswedstrijd hadden en werd compleet meegezogen in de sfeer. Ik dacht, hier wil ik onderdeel van zijn.’ Kootstra’s werkzaamheden worden nu grotendeels overgenomen door Olaf Hansson, die al jaren meewerkt aan het festival.

Partners