friesjournaal logo

Tjitte de Wolff heeft het voorzitterschap van Fryslân Culinair overgenomen van Bea Ligthart die deze functie vijf jaar heeft vervuld. In de directeur van Golden Tulip hotel-restaurant Tjaarda Oranjewoud heeft de club een preses die gepokt en gemazeld is in hospitality. Hij neemt een schat aan ervaring mee. Al een kwart eeuw zwaait hij de scepter bij Tjaarda.

Op de vergadering in zijn eigen zaak waar hij werd geïnstalleerd, gaf Tjitte aan waar Fryslân Culinair zich op gaat richten: op nog meer collegialiteit en elkaar inspireren en verbeteren.

De kernwaarden van de club moeten door alle leden worden uitgedragen: keukens die verfijnde gerechten bereiden, gebruik van streekproducten, gastvrije bediening, gezelligheid, authenticiteit en uitstraling. In al deze aspecten moet kwaliteit een vanzelfsprekendheid zijn.

Tjitte wil het samenwerkingsverband laten groeien naar op zijn minst vijftien leden. 

‘Wij zelf kunnen daar veel aan doen door kwaliteit te herkennen en daar een consensus in te vinden,’ aldus Tjitte, die het label Fryslân Culinair van grote waarde acht. 

Actie is niettemin geboden: ‘Vooral in deze tijd is het nodig om op sterkte te blijven en actief te zijn. Wij zijn elkaars ambassadeur en we vormen een promotie voor de betere keukens en de grote rijkdom aan lokale producten die er in onze provincie zijn.’

In dit jaar gaat de club dan ook brainstormen om de sluimerende impasse als gevolg van de lockdown te doorbreken. 

Tjitte: ‘Dat is het goede voornemen voor 2021. Iedereen is overigens vol nieuwe energie en goede ideeën om er een mooi jaar van te maken.’    

Partners