friesjournaal logo

HARLINGEN – Burgemeester Roel Sluiter van Harlingen heeft uit handen van voorzitter Johan Schikker als erelid het eerste warmhoudpakket van de Frisian Tall Ships Club in ontvangst genomen. Dat gebeurde in het bijzijn van voorzitter Jan Reier Arends en directeur Lieuwe Krol aan boord van tallship Thalassa. Normaalgesproken wordt in deze periode van het jaar een netwerkbijeenkomst voor de leden van de FTSC georganiseerd, maar vanwege alle beperkingen door het Covid-19 virus, kon deze bijeenkomst niet plaatsvinden.

Daarom heeft het bestuur van de businessclub gekozen voor een alternatieve vorm, om zo de relatie met de leden warm te houden. In het pakket zat een FTSC-sjaal (in de Cambuurkleuren, dat deed hem goed), een bierglas voorzien van het clublogo en twee speciaalbiertjes van Brouwdok. De opbrengst komt ten goede aan de bruine vloot die een uiterst lastig jaar kent.

Sluiter sprak zijn waardering uit voor deze bijzondere geste en onderstreepte nogmaals het belang van de businessclub voor het welslagen van de Tall Ships Races Harlingen in 2022: ‘Ik hou zelf geen moment rekening met de mogelijkheid dat we de Tall Ships Races hier in 2022 vanwege corona niet zouden hebben. Het is vandaag een mistige dag, maar het zicht gaat tot in het oneindige, in ieder geval tot in 2022 als we dit fantastische evenement hier nog een keer gaan organiseren.’

De Frisian Tall Ships Club is een van de hoofdsponsors Van de Tall Ships Races Harlingen en heeft op dit moment een kleine honderd leden. Dat aantal zal de komende tijd nog groeien. De businessclub wil niet alleen het unieke evenement en de deelname van zoveel mogelijk jonge trainees ondersteunen, maar ook een actief netwerk zijn waarbinnen de leden elkaar kunnen ontmoeten en beter leren kennen. 

Partners