friesjournaal logo

ROTTEVALLE – Kees Meinderts (33) neemt de culinaire scepter ter hand in de keuken van De Herberg van Smallingerland in Rottevalle. Eigenaren Aukje Westerhof en Freddy Bult trekken met hem een talentvolle chef die ervaring heeft opgedaan in sterrenrestaurants. Meinderts werkte eerder zeven jaar als souschef bij De Librije in Zwolle en kookte de afgelopen vijf jaar als souschef en keukenchef bij De Heeren van Harinxma op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

De geboren en getogen Fries geeft een nieuwe impuls aan de keuken van de Herberg van Smallingerland. Kees Meinderts: ‘De basis blijft onverminderd lokaal en kwalitatief. Uiteraard neem ik de creativiteit en ervaring mee die je nu eenmaal opbouwt door jaren op topniveau te koken. Daarnaast ben ik al in contact met jagers uit de regio. Er zit een mooie groenteteler in de buurt en ik ken twee binnenvissers die ik graag zou inschakelen. De Waddenzee ligt om de hoek en ik ben aan het onderzoeken of ik mijn vis en schaal- en schelpdieren direct van de kotter kan afnemen.’ 

Naast ervaring brengt Kees ambitie mee naar Smallingerland: ‘Ik wil graag eindverantwoordelijk zijn voor een goede keuken met gerechten die onze gasten zich nog lang en levendig gaan herinneren.’

Rol van betekenis

Herbergiers Aukje Westerhof (gastvrouw) en (voormalig) chef-kok Freddy Bult zijn overtuigd dat Kees Meinderts de perfecte keus is om Freddy op te volgen: ‘We willen binnen nu en vijf jaar een vaste rol van betekenis spelen in de topgastronomie van heel Noord-Nederland en Kees gaat dat met ons realiseren. De keuken wordt volledig zijn terrein en ik ga me meer bezighouden met bedrijfsvoering en gastvrijheid.’ 

Partners