friesjournaal logo

HEERENVEEN – Sinds de start in 2018 heeft Gauris zich ontwikkeld tot een belangrijke speler als verwerker van folie voor wateropslag (liners). Daarnaast heeft het met TuinenVijverDirect.nl een toonaangevende webshop voor vijvers, zwembaden, paardenbakken (eb- en vloedbodems) én zwemvijvers. 

SealEco en Gauris versterken elkaar door de overname. Zo krijgt Gauris toegang tot de kennis en ervaring op het gebied van EPDM dakfolie, maar bovenal tot de producten en concepten van SealEco van onder andere zwemvijvers. SealEco versterkt hiermee haar aanwezigheid op de markt voor verwerking van PVC-, FPP- en LDPE-folie.

Met de toegevoegde kennis over (zwem)vijversystemen kan Gauris haar portfolio uitbreiden tot de (zwem)vijverspecialist van Nederland.

‘Gauris is erin geslaagd om online een complex product als zwemvijvers- en baden te vermarkten. Hiermee heeft het een mooie propositie gecreëerd waar we zeer gecharmeerd van zijn. Deze acquisitie van 51% van de aandelen is een unieke kans voor verdere groei van de bestaande business maar geeft ons ook een goede positie voor expansie in dit segment,’ aldus Thomas Zipfel, ceo van SealEco. 

SealEco neemt de aandelen van PMH Investments over. Door de toetreding van PMH Investments twee jaar geleden maakte Gauris een vliegende start. 

‘We zijn verheugd dat Gauris nu met SealEco een strategische partner uit de branche heeft gevonden waarmee de groei voor de komende jaren versneld kan worden doorgezet,’ aldus Durk van der Meer van PMH Investments uit Heerenveen.

Annemieke Aal en Martijn Riewald blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over Gauris. Ze staan als nieuwe generatie ondernemers midden in de moderne tijd. Vanwege hun hospitality achtergrond hechten ze aan bijzondere relaties met opdrachtgevers en partners.

‘Voor onze klanten en toeleveranciers verandert er niet zo veel, ze zullen wel merken dat we onze snelle groei en innovaties kunnen doorzetten en nog uitgebreidere kwalitatieve turn key-concepten blijven leveren,’ aldus Annemieke.

‘Een goed voorbeeld van onze innovatie is de ontwikkeling van de Dakfolie Calculator. Met deze handige online tool kunnen consumenten in een aantal stappen hun nieuwe EPDM-dakbedekking op maat bestellen. Compleet met isolatiemateriaal, lijm, regenwaterafvoer, daktrim en overige materialen,’ zegt Martijn. 

Folie

Gauris is folie. Het bedrijf maakt alles waterdicht met folie. Vanuit heel de wereld komen de aanvragen. Meestal maatwerk want geen enkele opdracht is hetzelfde. Of het nu een zwemvijver, waterbassin, dakconstructie of zwembad is. Geen project is hetzelfde. Het is altijd maatwerk met hoge eisen. Aan de samenstelling van de folie, aan de kracht, aan de vorm, aan het gebruik en de gewenste levensduur, aan de schoonheid, aan de kleur en aan de manier waarop de folie aan elkaar ‘gelast’ wordt. Want folie is veel meer dan een stuk plastic op een rol. 

Het Zweedse SealEco maakt deel uit van Nordic Waterproofing Group dat een beursnotering heeft op de Nasdaq in Stockholm. De Nordic Waterproofing Group heeft meer dan 1.000 werknemers en een omzet van ongeveer 300 miljoen.

 

Partners