friesjournaal logo

Overdag een werkplek, ’s avonds een designkast

Thuiswerken is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, maar lang niet iedereen heeft een prettige thuiswerkplek. Wijbenga HomeSpot uit De Falom heeft daar dé oplossing voor bedacht.

Het concept HomeSpot is nieuw, maar het bedrijf Wijbenga bestaat al meer dan negentig jaar. Tot de coronacrisis was de stand- en tentoonstellingsbouw hun core business, maar in maart 2020 stopte het beursleven abrupt. En dat was de impuls om nieuwe wegen in te slaan met als uitgangspunt: wat zijn onze sterke punten?

“De stands die we maakten waren altijd maatwerk, afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten”, vertelt directeur Marten Kingma. “We realiseerden ons dat door de coronacrisis veel mensen gedwongen waren thuis hun werk te doen. En toen was het idee om thuiswerkplekken op maat te gaan maken geboren”.

Lang niet iedereen heeft de luxe van een aparte werkkamer, maar je zet ook niet zomaar even een bureau ergens in je huis neer. “Als ik naar mijn eigen werkplek kijk, ziet die er bovendien niet heel netjes uit”, vervolgt mede-directeur Yke Wijbenga. “Daarom hebben we werkplekken bedacht die overdag bureau zijn, maar waarbij je ’s avonds letterlijk de kastdeur dicht kunt doen zodat er een mooi designmeubel overblijft”.

En omdat niemand gelijk is, maakt Wijbenga alle meubels op maat, in de kleur en afwerking die de klant wenst. De productie gebeurt in eigen werkplaats dus er kan snel geleverd én geplaatst worden, want de mensen van Wijbenga monteren de werkplekken bij de klanten thuis.

Partners