friesjournaal logo

GOUTUM – Van Dalen Cigars aan de Waagstraat in Groningen is de grootste sigarenzaak van het Noorden. De winkel is van Rinse van der Gans uit Goutum. Hij werkte eerder bij de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden en was de afgelopen jaren docent bij NHL-Stenden. Hij gooide het roer om en begon uit liefhebberij deze zaak. Tijdens de voetreis naar Rome die hij in 2019 liep kwam het idee bij hem op. 

Rinse: ‘In mijn tienerjaren kocht ik af en toe al een Cubaanse sigaar. Later ging ik naar Amsterdam of Antwerpen om die ene speciale sigaar te kopen die niet in het Noorden te krijgen was.

Het roken van een sigaar is als het drinken van wijn of whisky. Een rustmoment voor jezelf. Door je erin te verdiepen ontdek je waar jij van houdt.’

Met de komst deze winkel heeft het Noorden opnieuw een sigarenspeciaalzaak in het winkelaanbod. Ook in Friesland zullen sigaren-events worden georganiseerd in samenwerking met Friese ondernemers.

De winkel biedt het grootse assortiment sigaren van het Noorden. Het moet een ontmoetingsplek worden voor elke sigarenliefhebber. Er zijn sigaren in elke prijscategorie, onder meer uit Cuba, Nicaragua, de Dominicaanse Republiek en Honduras. Daarnaast is er een aanbod van pijptabak, shag, de Hollandse sigaar en accessoires. Er is ook een webshop. Van Dalen Cigars zit ook in Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht en Den Bosch.

Albert van Keimpema

Partners