friesjournaal logo

BEETSTERZWAAG – Beetsterzwaag, een dorp met allure, is het Laren van Friesland. Een nieuwe parel aan het kettingsnoer van de Hoofdstraat is by Wansleeben. Dit interieurhuis met 3D-ontwerpstudio maakt van interieurinrichting een kunst. De gezichten erachter zijn Sophia en René Wansleeben. Ze waren voorheen gevestigd in Home Center Wolvega en hebben dit jaar een fraai pand in Beetsterzwaag betrokken. Een van de eerste projecten die ze van daaruit hebben aangestuurd is Landgoed Lauswolt waar onder hun regie en creativiteit 44 suites geheel gerenoveerd en opnieuw ingericht zijn. Een referentieproject optima forma.

Meteen na binnenkomst kom je bij Wansleeben in een warm bad terecht, zo smaakvol is de ruimte ingericht. Bezoekers zullen er geïnspireerd raken, en anders lukt dat de ideeënrijke René en Sophia wel. Het hele plaatje is gecreëerd door Sophia: ‘Dit is wat ik altijd heb gewild, dit is mijn droombeeld wat ik werkelijkheid heb gemaakt.’

Met zorg en gevoel zijn diverse woonideeën qua huiskamer, salon, keuken en slaapvertrek in perfecte balans op elkaar afgestemd. Meubilair is in harmonie met de elementen, woonaccessoires completeren het geheel tot in detail. Vazen, kussens tot aan onderzetters voegen echt iets toe. De koffie wordt gedronken uit een designkopje, het chocolaatje met een dropje binnenin leidt even af door de verrassende hemelse smaak.

De stijl is modern, de inrichting ademt design, en toch, dat zie je niet vaak, is er een optimale woonbeleving in een sfeer die gewoon prettig aanvoelt.

Je zou eigenlijk niks aan veranderen. Maar dat blijkt ook niet echt de bedoeling.

‘Alleen accenten verschuiven. Wat wij brengen blijft mooi en gerieflijk, en is dus tijdloos,’ zegt Sophia over het thuisgevoel dat zij weet op te roepen.

Vooraf wordt alles goed bedacht en uitgedacht. Visualiseren is een kwaliteit: feeling voor ruimtelijke indeling, voor plattegronden en verhoudingen. In 3D kan een interieur compleet worden gecreëerd. Samen komen Sophia en René, die het technische deel voor zijn rekening neemt, tot een geïntegreerd proces van wonen en beleven, van functies en mogelijkheden.

‘Wat wij doen is mensen ontzorgen,’ zegt René. Voorheen was hij met name actief in toegepaste designinterieurs voor beeld, geluid en domotica. ‘Nu bieden en presenteren wij een totaaloplossing. Vandaar dat wij het hele interieur aankleden. Van vloer tot wand en plafond. Stoffering doen wij ook en in verlichting zijn we state of the art,’ aldus René.

Nog altijd is techniek een belangrijk facet van hun inrichtingsconcepten. Beeldschermen en hifi weten zij volledig te harmoniëren in het interieur. 

‘Inrichten is voor ons trouwens niet alleen zoals wij het zien,’ verduidelijkt Sophia. ‘Wij doen dat met de opdrachtgever. Het is een samenspel. Op stijl is geen etiket te plakken, je kunt dat niet in een doosje stoppen.’

René: ‘Hoe leef je?, hoe wil je wonen? Daar willen wij een idee van hebben. Wij zijn mensenmensen en dus doen we dat graag, inleven in hoe een ander is.’

Het is geen gewone woonwinkel. Sophia: ‘Wij creëren een vibe waar je positieve energie van krijgt. Waar je wijn wil drinken met een nootje erbij. Dat is ook wat hier gebeurt.’

Voor wie ze dat doen?

‘Voor mensen die wat over hebben voor heerlijk wonen, die een nieuwe woning hebben en voor zij die niet verhuizen maar wel aan een nieuwe woonbeleving toe zijn,’ antwoordt René.

Het maakt niet uit waar ze zitten: by Wansleeben vliegt de hele wereld over, Bonaire, Spanje, Oostenrijk, noem maar op.

René: ‘Wij zijn op een kleine manier groot.’

Albert van Keimpema

Partners