friesjournaal logo

Zwemster Ilse Kraaijeveld wil naar de Olympische Spelen in Londen. De specialiste op de 50 en 100 meter vrije slag traint in Eindhoven onder leiding van zwemcoach Jacco Verhaeren. In maart en april moet Ilse knallen tijdens de kwalificatiewedstrijden in Amsterdam en Eindhoven. De geboren en getogen Dokkumse zet alles opzij om haar doel te verwezenlijken.

Volledige naam Ilse Kraaijeveld

Geboortedatum en plaats 22-12-1990 te Dokkum

Woonplaats Eindhoven

Opleiding Afgestudeerd MBO binnenhuisstylist. Op het moment geen studie. Ik richt me momenteel alleen op het zwemmen.

Hobby’s Natuurlijk zwemmen, maar ook heel veel andere sporten. Zolang ik maar in beweging ben! Illustreren/schilderen, en lezen.

Inspiratie Ik haal inspiratie voornamelijk uit trainingen. Veel mensen zullen van mening zijn dat een zwemtraining alleen maar saai heen en weer zwemmen is, en dat vier uren per dag! Toch wisselen wij dit heen en weer zwemmen af met techniek, sprint, duur, kracht, land- en onderwaterfase trainingen. Zolang ik mezelf op al deze aspecten kan blijven verbazen en verbeteren hou ik het plezier erin.

Voorbeeld Ik heb vroeger eigenlijk nooit een voorbeeld gehad. Velen hadden bijvoorbeeld Inge de Bruijn als idool. Ik was me er op dat moment niet van bewust dat de Olympische spelen ooit een haalbaar doel voor mij zou zijn.

Ambitie Deelname aan de Olympische spelen in Londen. En vier jaar later zeker nog een poging wagen om me te kwalificeren voor de Olympische spelen in Rio de Janeiro.

Hoogtepunt Ik ga er vanuit dat mijn hoogtepunt nog moet komen. Toch heb ik in de afgelopen jaren wel prestaties neergezet waar ik trots op ben. Zoals de deelname aan verschillende EK’s in Istanbul, Budapest, Polen en Nederland, en de wereldkampioenschappen in Shanghai afgelopen zomer. Ook zie ik ieder persoonlijk record als een klein hoogtepunt in mijn carrière

Hekel aan Smoesjes vóór en na een race.

Blij van Een gezellig weekendje bij mijn ouders in Dokkum.

Beste advies ooit gekregen Coach voor de race: veel plezier, en geniet er van!

Levensmotto What you give is what you get!

Partners