friesjournaal logo

Laura, Berend en Joyce van Bon, Ger van Langen en Etty van der Veer. Joyce is voorzitter van de cultuurhistorische vereniging Schiermonnikoog. Dochter Laura studeert commerciële economie en Berend is eigenaar van Contimeta (transportverpakkingen), Tehabo, Ultrapak en Technisch Bureau Verhagen.

SCHIERMONNIKOOG – De eerste haringparty na de lockdown in 2021 was op Schiermonnikoog, waar Ger van Langen (directeur Wagenborg Passagiersdiensten) en zijn partner Etty van der Veer (van strandhotel Om de Noord) gasten hadden uitgenodigd aan de voet van de Zuidertoren. De gasten zijn allemaal vriend van de toren. Hun contributies komen ten goede aan het onderhoud. De toren verkeerde in slechte staat en werd op initiatief van Ger en Etty gerestaureerd. Dat hield in dat de groen uitgeslagen, afbladderende toren weer hagelwit in de verf is gezet, en een visitekaartje voor Schier genoemd mag worden.

Het was de tweede keer dat de Hollandse Nieuwe bij de Zuidertoren werd gepresenteerd.

Ger maakte van de gelegenheid gebruik een reeks culturele evenementen op het eiland aan te kondigen. ‘The northern twilight’ op Schier schreeuwt volgens hem om inspiratie en creativiteit. Een kleine greep uit de agenda voor 2021 en (vooral) 2022: de 6e Symphonie van Beethoven, de festivals Into the Great Wide Open en High&Low met beeldprojecties en lichteffecten op de toren zoals zeelui vroeger sterren schoten (astronavigatie), en natuurlijk het Noord-Nederlands Orkest (NNO), het favoriete ensemble van Ger en Etty. Elke eerste zondag in de voorjaarsmaanden speelt het in kamersamenstelling een soloconcert met fluit, viool en cello. Schier swingt klassiek!

Albert van Keimpema

Partners