friesjournaal logo

Maureen Dijkstra, Nine Draaijer en Jojanneke Dijkstra.

DOKKUM – Kleine wasjes werden grote wasjes. Zo groot, dat Booking Dokkum de was in eigen beheer heeft genomen. Er is geïnvesteerd in een prachtige kwaliteitsmachine. Verder wordt er gemangeld, gedroogd en gestreken.  

‘Wij konden het niet meer bolwerken. Zelf de was doen maar ook zelf de planning maken en de logistiek verzorgen, is wel zo efficiënt en renderend,’ zegt eigenaresse Jojanneke Dijkstra van het boekingsbureau dat vier B&B’s erbij heeft gekregen en nu een totaal van elf onder haar hoede heeft. Eigenaren van accommodaties hebben er geen omkijken naar.

Booking Dokkum doet niet alleen de reserveringen maar neemt verder alle zorg uit hun handen, en doet behalve de was ook de schoonmaak en het ontbijt.

Het mooiste en lekker ruikende beddengoed ligt in een linnenkast van het knusse bedrijfspand in de binnenstad. Jojanneke heeft het recht op eerste koop en in september hoopt zij het van eigenaar Wiebe Jelsma van Dok 74 over te kunnen nemen. De zolder gaat eruit en dan is een mooie open loft gecreëerd.

De boekingen lopen goed.

Jojanneke, lachend: ‘Sommigen kunnen geen keus maken, zo mooi vinden ze de accommodaties. Wij maken ook mee dat men de ene nacht bij de ene en de andere nacht bij de andere slaapt. En er zijn erbij die ze alle elf wil bezoeken.’

Albert van Keimpema

Partners