friesjournaal logo

DOKKUM – Een maatje te klein geworden, zo voelde het. Nynke van Dijk besloot daarom haar fraaie kinderkledingzaak NYNstyles aan de Vlasstraat uit te breiden. Ze greep die mogelijkheid met beide handen aan. Ze is nu zes jaar actief in dit kledingsegment en daarvan zit ze vier jaar op de huidige locatie in de Dokkumer binnenstad (met parkeerruimte vlakbij). Ze is begonnen achter in een dameskledingwinkel in Dokkum, in de stad waar ze woont met een gezin van drie opgroeiende kinderen die nu 11, 9 en 2 zijn.

Haar kindermode komt uit Scandinavië, Spanje en Portugal en onderscheidt zich alleen daarin al.

Het is kindermode van goede en mooie kwaliteit voor de leeftijdscategorie van 0 tot 14 jaar. In een markt die ogenschijnlijk wordt gedomineerd door social media, de ‘grote jongens’ en door internet, houdt Nynke zich fier staande. Moeders met kinderen die opgroeien met Instagram kunnen op het web te kust en te keur.

Hoe kun je dan nog het verschil maken?

Nynke: ‘Ten eerste door de winkel zelf. Die is voor kinderen en moeders een heerlijke rondneusbeleving. Ze doen inspiratie op en voelen de kwaliteit. Ze zien de kleding beter dan vanaf een plaatje of het beeldscherm. Verder is ons aanbod goed geselecteerd en ruim. De kans om te slagen is hier groot. Verder haken wij in op trends. Daarin voert nu bijvoorbeeld bruin de boventoon; back to nature. Maar kinderen mogen zich ook graag kleden naar hun eigen beeld en ontwikkelen in een winkel eerder een eigen stijl.’

Nynke is een creatieve dame. Ze bedenkt en doet graat wat nieuws. Ze was docent handvaardigheid en tekenen op het Lauwers College in Kollum. 

‘Daar ben ik mee gestopt want ik ben erg druk. Misschien dat ik het over een paar jaar weer oppak. Nu is het tijd voor focus, meer rust en balans.’

Stylen ligt haar ook. Dat zit in haar creatieve genen.

Mensen ontdekken dat. Inmiddels komen haar klanten uit het hele land. Zijn ze onderweg naar Ameland, dan steken ze graag aan in Dokkum en speciaal bij NYNstyles.

Natuurlijk kunnen ze vooraf op de overzichtelijke website goed bekijken wat de winkel te bieden heeft, kan er altijd maatwerk worden geleverd en kunnen ze online bestellen.

‘Maar mensen mogen nu eenmaal graag winkelen, vinden persoonlijke aandacht fijn en voor de kinderen is het een uitje hier te zijn,’ aldus Nynke, de stralende gastvrouw die goed met kinderen kan omgaan.

De zaak mag dan groter zijn geworden, de gezellige entourage en de gerieflijkheid zijn gebleven. Er is zowel voor als achter de schermen meer ruimte gecreëerd.

‘Ik kan alles nu nog beter showen.’

Albert van Keimpema 

Partners