friesjournaal logo

LAS VEGAS – Juwelenontwerpster Alice Sunderland, pseudoniem voor Wilma Zonderland en afkomstig uit Scharsterbrug, won als enige Europese finalist een prijs op de jaarlijkse, prestigieuze JCK Jewelers' Choice Awards in Amerika. Alice ontving een ‘zilveren medaille’ in de categorie 'Personalized Jewelry'. JCK Jewelers' Choice Awards zijn een autoriteit binnen de juwelenbranche als het gaat om de beste en de meest innovatieve juwelen. Het is één van de grootste ontwerpwedstrijden voor juwelenontwerpers binnen de branche.

Wilma deed mee met haar kalenderring in de categorie 'Personalized Jewelry'.

Haar ring bestaat uit 365 diamanten gezet in 12 rijen. Iedere diamant symboliseert een dag van het jaar. Op een speciale datum van de drager wordt een gekleurde diamant gezet zodat deze memorabele dag kan worden vereeuwigd. Denk hierbij aan de geboorte van een kind, een verloving of een andere belangrijke gebeurtenis. Elke kalenderring kan door de gekleurde diamant persoonlijk worden gemaakt. Juwelenontwerpers van over de hele wereld stuurden hun meest innovatieve, juweelontwerpen in. Meer dan 20.000 juweliers, juwelen-influencers en juwelen-redacteuren brachten hun stem uit. 
‘Het is een hele eer om finalist te worden van zo'n grote internationale juwelenontwerpwedstrijd en erkend te worden door mensen uit de juwelenbranche. Het is geweldig dat Amerika nu ook mijn kalenderringen heeft ontdekt. Dit is een mooie eerste stap om de Amerikaanse markt te veroveren,’ aldus Wilma.

Albert van Keimpema

Partners