friesjournaal logo

Otto Hoekstra (l.) en Jan Martin Wijnsma.

HEERENVEEN – Otto Hoekstra (voorzitter) en Riki Telgen (secretaris) hebben namens VPTZ Julia Jan Wouters het koopcontract van het pand aan de Van Helomalaan in Heerenveen ondertekend. De vrijwilligersorganisatie gaat de verplichting aan om het pand volledig te renoveren en om te bouwen tot het meest duurzame hospice van Nederland. 

‘Het is onvoorstelbaar hoe we het voor elkaar gekregen hebben in coronatijd om zoveel geld bij elkaar te krijgen. Dit is te danken aan al die vrijwilligers, sponsoren, donateurs en fondsen die onze stichting en dit mooie en noodzakelijke initiatief een warm hart toedragen,’ aldus een trotse Otto. 

Ziekenhuis Tjongerschans, de verkopende partij, heeft zich niet onbetuigd gelaten in het ondersteunen van dit project. De opstelplaats voor de ambulance en rouwwagen is al aangelegd. Het hospice kan straks in elektriciteit worden voorzien door de zonnedaken. De over- en onderproductie is ook al geregeld via een van de transformatoren van Tjongerschans. 

Jan Martin Wijnsma, directeur van Tjongerschans, gaf aan dat er een win-win situatie is gecreëerd: ‘Wij hebben voor het pand een geweldige bestemming gevonden en het hospice is er fantastisch mee geholpen. Bijna alle wensen die zij hadden kunnen door het in gebruik nemen van dit pand gerealiseerd worden.’

Albert van Keimpema

Partners