friesjournaal logo

LEEUWARDEN – Friesland maakt deel uit van een internationale groep organisaties die zich richt op de brede welvaart: de Wellbeing Economy Alliance (WEAll). Dit is een toonaangevend samenwerkingsverband van overheden, belangengroeperingen en individuele leden dat streeft naar een economie die zorgt voor sociale rechtvaardigheid in een gezonde wereld. In Friesland heet dat de brede welvaart. De provincie heeft besloten voor twee jaar lid te worden.

Voormalig gedeputeerde Sander de Rouwe wordt de contactpersoon binnen de provincie voor WEAll: ‘WEAll is een inspirerend initiatief.

We bouwen in Fryslân actief aan onze brede welvaart maar het is goed om deze kennis en ervaring te delen met andere organisaties over de hele wereld die hier ook mee bezig zijn. Daarnaast verwacht ik creatieve nieuwe ideeën binnen te halen waarmee Friesland zijn voordeel kan doen.’

Het belangrijkste doel is dat Friesland zich wil laten inspireren door nieuwe ideeën en initiatieven buiten de provincie en Nederland. 

WEALL telt circa 200 individuele leden, overheden, wetenschappers en bedrijven.

Versterking van de brede welvaart moet ook van buiten de provincie komen. Bedrijven die zich hier willen vestigen of willen uitbreiden, kunnen een aanvraag doen bij de regeling ‘Vestiging en circulair ondernemerschap Fryslân 2021-2022’, in welk fonds € 1,4 miljoen zit. 

Albert van Keimpema 

Partners