friesjournaal logo

Overzicht van het openingsdiner. Links vooraan de Dokkumer ondernemers Jan-Michiel van der Gang (Vandergang 1873), vastgoedondernemer en partijenkoopman Eric Kooistra, zijn vrouw Anna Smits (eigenaar van o.a. Haagens Lunchroom Leeuwarden en KB Food & Drinks Dokkum). Rechts tegenover Jan-Michiel jurist Fer Grijmans van de gelijknamige advocatuur- en mediationpraktijk in Bolsward en Harlingen.

LEEUWARDEN – Leeuwarden heeft de nieuwe bistro Aragosta van Jan Gerard van der Wal en Wouter Brandsema hartelijk en lovend ontvangen.

‘Zo’n zaak hadden we nog niet in de stad,’ zei topmakelaar Dirk Hoekstra opgetogen. En wat is dat dan, zo’n zaak? Wel, het is eten op hoog niveau, in een zwoele entourage en de gasten dicht bij elkaar. Jan Gerard houdt niet van grote ruimtes. Hij wil een nachtclubsfeer creëren waar mensen kunnen socializen. Waar het donker, warm, gezellig en uitdagend is. Waar het decor chique-kitsch is.

Leeuwarden is door de 30.000 studenten in het hoger onderwijs een bruisende stad geworden die zich de afgelopen jaren flink heeft vernieuwd, maar een hip restaurant was er nog niet. 

‘In Aragosta kun je zowel zakelijk als privé goed terecht. Het heeft wel wat van Le Garage toen Joop Braakhekke daar nog was,’ zei vastgoedondernemer Siep Jan Riedstra.

De huisstijl van de keuken is vooral Frans, en verder internationaal en regionaal. Niet voor niets wordt Aragosta (Italiaans voor kreeft) aangeprezen als ‘bistro cuisine régionale’. Truffels worden uit Italië gehaald, de kazen en veel andere producten uit Friesland. 

‘Al het goede van eigen bodem gebruiken wij in onze keuken,’ zegt Wouter.

Elke avond (van dinsdag tot en met zaterdag) is het vol. Vroegtijdig reserveren wordt aangeraden. Voor lunch is Aragosta op vrijdag- en zaterdagmiddag open.

Het publiek wordt gevormd door sfeerzoekers, gezelschapsdieren, romantici en culinaire ontdekkers, of ze nu uit het bedrijfsleven komen of uit de scenes van kunst, cultuur, media en gastronomie.

Jan Gerard: ‘De crème-de-la-crème van Friesland komt hier. Wil je erbij horen en gezien worden, dan moet je bij ons zijn.’

De opening van het restaurant, gevestigd in het Mauritshuis aan de Voorstreek, werd gedaan door commissaris Arno Brok.

Partners