friesjournaal logo

DOKKUM – Franca van der Meulen-Lap en Agathe Faber waren zo blij als een kind toen ze hun droom werkelijkheid zagen worden, namelijk het runnen van een eigen kinderkledingzaak die ze Lievelings Kids Boutique hebben genoemd. Over de naam waren ze al gauw zeker. ‘Ik heb in alles mijn lievelings en ik zeg het dus vaak. Vandaar,’ lacht Franca.

De twee zijn vriendinnen en nu dus ook collega’s.

Agathe: ‘Het idee speelde al langer bij ons. Franca zette het plan door en ik zou haar helpen. Maar toen zei ze dat ik mee moest doen en zo hebben we een eigen winkel.’ Voorlopig blijven ze die combineren met hun eigen werk.

Franca staat voor de klas en Agathe is verpleegkundige.

Locatie en huisvesting zijn heel bijzonder: aan De Dijk hartje stad en in een monumentaal pand dat nog in de steigers stond.

Agathe: ‘Een vriend van mij wees ons erop. Wij konden het toen nog niet zien maar we waren wel de eerste.’

Het gerestaureerde pand, een rijksmonument, is eigendom van Peter Braaksma en Simon Soet. Met hen konden Franca en Agathe het eens worden over de huur.

Franca: ‘Het is een schitterend pand met veel uitstraling en we zijn echt heel gelukkig dat we deze plek hebben.’ 

Een sfeervolle entourage vinden ze belangrijk: ‘Mensen moeten zich hier op hun gemak voelen, er ongedwongen kunnen rondlopen en waar zowel ouders als kinderen zich thuis voelen.’

Voor Dokkum is deze winkel een verrijking. De stad biedt al heel veel aan ‘eigen’ zaken, die elkaar versterken en de stad op de kaart zetten.

De twee werken goed samen: ‘Het is bijna eng hoezeer we op één lijn zitten.’

Hun kinderkleding is van goede kwaliteit en onder faire omstandigheden gemaakt. Ze vertegenwoordigen een hele serie (meer dan 30) gerenommeerde merken. Niet alleen in de winkel wordt verkocht maar ook via de webshop.

Een soort ‘Vinted-service’ verlenen ze ook: wie gedragen nog nette kleding van een goed merk heeft kan die inleveren bij Lievelings die ze weer doorverkoopt. Pre-loved noemen Franca en Agathe dat. Zo wordt gedragen kleding niet klakkeloos weggegooid maar krijgen ze een nieuwe eigenaar. Wel zo duurzaam.

Lievelings Kids Boutique is geopend van woensdag t/m zaterdag en op koopzondagen.


Albert van Keimpema

Partners