WOUDSEND – De maandag van de tweede bouwvakweek is een hoogtijdag in Woudsend. Dan namelijk zeilen de skûtsjes op het Heegermeer. Dit jaar ging het festijn helaas niet door vanwege corona. Sjouke en Maya Schilstra van Vis en Meer wilden echter de feestelijke dag niet ongemerkt laten voorbijgaan. Ze deden een uitnodiging de deur uit en de respons was groot. De hele zaak was bezet en je mocht zelfs spreken van een skûtsjesfeer in het visrestaurant. De gasten werden verwend. Oesters, blini’s met kaviaar, Friese paling, kreeft, door Tjipke Tjalsma op de green egg gerookte zalm, kalfsvlees en sushi van Doozo passeerden de revue. Mensen konden in het restaurant zitten en op het nieuwe, fraai beschutte terras achter. Alleen het beste was goed genoeg. Sjouke haalde het vlees bij Sjouke Bouma van Tres Vers in Sint Nyk, de sushi bij Doozo en vis bij Veltman Vis Service.
Sjouke kon terugkijken op een zeer geslaagd evenement: ‘Volgend jaar doen we dit weer. Al veel reserveringen zijn binnen. Met het terras erbij hebben we de capaciteit flink kunnen op schroeven.’
Albert van Keimpema