friesjournaal logo

Op de foto de winnaars vlnr: Johan Hazelhoff (Hazelhoff Raamdecoratie Joure), Durk Hoekstra (lead ground engineer bij KLM), Wilco Aukes (team- en projectmanager bij Sweco, Civiel Leeuwarden), Marco Nijholt(Tegelzetbedrijf Marco Nijholt Joure), Tjepke de Vries (stukadoorsbedrijf T. de Vries Joure), Richard Elsinga(voetbalplatform VTON Heerenveen) en Erwin Bethlehem (Dox Reclame Joure). Vooraan Nynke van der Iest(Holiday Ice Sint Nicolaasga). (foto Martin de Jong)

LEGEMEER – Tijdens de Jouster Merke wordt er van alles gedaan: dobbelen, kaarten, gokken, draven, paardenkeuren, bridgen, maar ook golfen. Veel ging er niet door omdat burgemeester Fred Veenstra had besloten ’s lands oudste Merke vanwege corona te schrappen, toch waren er enkele activiteiten die wel doorgang konden vinden. Op de baan van Burggolf in Legemeer werd het 15e Jouster Merke golftoernooi gehouden. Er stonden 56 golfers op de baan. De bokaal ging naar Marco Nijholt. Hij haalde 23 stablefordpunten. Tweede en derde werden Tjepke de Vries en Richard Elsinga met 21 punten.

De teamprijs was voor de flight met Johan Hazelhoff, Durk Hoekstra, Marco Nijholt en Wilco Aukes. Nynke van der Iest sloeg de longest drive en organisator Erwin Bethlehem noteerde de neary.

Albert van Keimpema

  

Partners