friesjournaal logo

DEN HAAG – Op 12 oktober 2021 vond het derde jaarlijkse Waddendiner plaats in Den Haag. Een gezelschap van ruim 100 politici, bestuurders, lobbyisten en anderen waren uitgenodigd voor het diner in pers- en debatcentrum Nieuwspoort. Dit jaar werd het diner georganiseerd vanuit het project Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving. De chefs van Restaurant Zuiver-Vlieland bereidden voor de tweede maal een speciaal vier-gangen Waddendiner, een staalkaart van wat het Waddengebied te bieden heeft. Zo werden ingrediënten als duindoorn, Waddengarnalen en Vlielandse boleten in de gerechten verwerkt. 

Het doel van het project Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving is het bouwen aan een culinaire traditie van Waddengastronomie, gedragen door groene voedselproducenten en horeca, met het Unesco werelderfgoed als bakermat van smaak, gezonde voeding en bewust leven. Een doel dat perfect aansluit bij de visie van Zuiver: zo bewust mogelijk koken en kopen, zo duurzaam mogelijk en met zo min mogelijk waste. Daarnaast wordt er bij Zuiver gewerkt met pure en eerlijke producten uit het seizoen, liefst van eigen moestuin en van Streekboeren&Co. 

Voor chefs Robert Buurma en Joël van der Heide en eigenaar Roland Bakker was het een grote eer om het Waddendiner wederom te mogen verzorgen. De missie om de smaak van de Wadden te laten proeven is geslaagd. De reacties van de gasten waren zeer positief. Zo positief dat Restaurant Zuiver-Vlieland ook voor volgend jaar weer gevraagd is het Waddendiner te koken. 

Partners