friesjournaal logo

HARLINGEN – Visit Wadden presenteert vandaag met gepaste trots het ‘In Eigen Land’ magazine, dat geheel in het teken staat van de Wadden. Samen met de redacties van Columbus, FietsActief en Roots maakte de organisatie deze speciale editie met maar liefst 101 insidertips om de Wadden weg van de massa te ervaren. De allereerste exemplaren zijn vandaag uitgedeeld aan drie ondernemers uit het Waddengebied die zelf in het magazine genoemd staan.

Het is best bijzonder dat een heel magazine over één bestemming gaat.

Visit Wadden heeft daarmee een prachtige bundeling van het gehele gebied in handen waarmee ze willen laten zien hoe divers en prachtig het UNESCO Werelderfgoed is. Dat er nog steeds veel te ontdekken is. Ook willen ze graag de kwetsbaarheid en het belang van het gebied onder de aandacht brengen en hoe we daar samen mee moeten omgaan. In deze editie staat dan ook centraal hoe je het Waddengebied kunt ontdekken, ervan genieten en er kunt opgaan in de rust en ruimte, weg van de massa. In Eigen Land verschijnt 3x per jaar. 

Karina Pool, projectleider Visit Wadden: ‘Het versterkt onze aanpak om bewoners en bezoekers te inspireren om in eigen land op ontdekking te gaan. In Eigen Land laat zien waarom de Wadden de ruimte biedt om (opnieuw) te ontdekken. Een plek waar de natuur op nummer één staat en waar je verrast wordt door bijzondere ontmoetingen’. 

Partners