friesjournaal logo

HARLINGEN – Als je een duur megajacht laat bouwen kun je maar het best de werf waar dat gebeurt in handen hebben. Zo dacht oud-president Donald Trump er in 1989 al over (Amels in Makkum) en na hem is dat voorbeeld vele malen gevolgd. Nu is het de Zwitserse zakenman Micca Ferrero (40) die dat kunstje flikt. Hij nam een meerderheidsbelang in de Harlinger werf Icon Yachts, bouwer van superjachten. 

De werf werd in 2005 opgericht door vastgoedontwikkelaar Ton van Dam en de Canadees-Russische Alexander Shnaider die er elk een megajacht lieten bouwen.

In 2014 nam de Rus Alexander Mazanov de failliete boedel van Icon Yachts over. De eerste opdrachtgever was hij zelf. De werf kwam recent in het nieuws door de 68 meter lange Ragnar van de voormalige KBG-agent Vladimir Strhalkovsky. Dit jacht was afgelopen zomer gehuurd door steracteur Tom Cruise en staat nu voor 60 miljoen Britse pond te koop. Icon bouwde deze vroegere ijsbreker om tot superjacht.

Ferrero is eigenaar van het in Luzern gevestigde advocatenkantoor Ferrero Law Firm. Hij woont en werkt in Monaco. Het adviseren van vermogende families en bedrijven is zijn specialiteit en hij bemiddelt bij transacties in vastgoed, dure auto’s en jachten.

Ferrero vindt het een eer om deel uit te maken van het Icon-team en hij geniet naar eigen zeggen van de excellente kwaliteit van de werf.

Partners