friesjournaal logo

Uitgever Eddy van der Noord toont in het Bolwerk in Sneek het omslag van het boek.

SNEEK – Wat is er geworden van de mannen en vrouwen die in de periode 1960-1999 furore maakten in de Friese rockscene? In het boek ‘Rock-’n-Roll in Friesland 1960-1999’ krijg je een inkijk in het leven van Friese rockers. 
In het boek van Robert Wielinga worden de intrigerende en ook kwetsbare verhalen van wat de 42 rockers hebben meegemaakt in hun muzikale leven opgetekend. De tentoonstelling is ingedeeld in vier periodes van 10 jaar. In ieder decennium kijken 15 ervaren interviewers met de hoofdpersonen terug op hun leven als muzikant. Hoe succesvol waren ze eigenlijk? Wat is er vele jaren later van ze geworden?

Het boek geeft ook een beeld van de tijdgeest van 1960-1999; de Flower Power, de Provobeweging, de opkomst van beat, soul en disco, van Punk en Funk en zo verder. De muziekcultuur is in deze decennia vaak veranderd: van de eerste beatbandjes, progressieve rock en metal tot ska, Friese bries en hiphop. Met portretfoto’s verzorgd door elf Friese topfotografen en unieke beelden uit de privécollecties van de rockers worden de verhalen tot leven gebracht.
Het boek ‘Rock-‘n-Roll in Friesland’ is uitgegeven door Uitgeverij Louise.

Partners