friesjournaal logo

De beide brigades vlnr: Björn Weidenaar, souschef Bauke van Delft, Luuk Schilstra, Rutger Tjalsma, Lies Woudstra, Marjolein Tjalsma, Sjouke en Maya Schilstra en Marten Haga en Nely Smit.

WOUDSEND - Het tweede mini-event dat Fryslân Culinair organiseerde was een winterbarbecue in Vis en Meer in Woudsend in samenwerking met restaurant Zuiver Joure. De twee zaken hadden een werkelijk schitterend culinair arrangement samengesteld. Hoogtepunt van de middag was het vieren van de wereldtitel Formule I van Max Verstappen. Er waren schermen opgesteld zodat iedereen de spectaculaire racefinale kon volgen. Het andere hoogtepunt was het eten. Tien gerechten hadden de chefs Sjouke Schilstra (Vis en Meer) en Marten Haga (Zuiver Joure) bereid.

Rutger Tjalsma bewees achter de drie Green Eggs zijn faam als de barbecuekoning van Friesland. Zij demonstreerden hoeveel je met een Green Egg kunt doen. Zelfs de aardappelsalade, de witlof, het gevogelte en het nagerecht kwamen van de barbecue. En dat alles voor een vriendenprijs van 25 euro p.p. De 40 gasten beleefden een topmiddag.

Het menu was als volgt: Flammkuchen met pull pork, tortilla van kippendij met avocadocrème, paprikasoep van gegrilde paprika’s met geitenkaas, paling met aardappelsalade en mosterdvinaigrette, witlof met handpeer, gorgonzola en suikerbrood, drie bereidingen van kwartel, gerookte zalm met kruidencrèmefraîche en little jamsalade, ambachtelijke runderrollade, op Japanse wijze gegrild en langzaam gegaard buikspek en gegrilde ananas met ambachtelijk kaneelijs.

Partners