friesjournaal logo

HEERENVEEN – Elektrisch fietsen heeft zo’n vlucht genomen dat het tegenwoordig een specialisme in de verkoop is. Johan van der Elst en Ger Kempers hebben zich op deze niche gericht met hun E-bike Center Heerenveen. Dat ze überhaupt in de fietsen terechtkwamen is een toevalstreffer. De twee runnen aan de Gedempte Molenwijk in Heerenveen het gameparadijs The Battlehouse. Toen ze aan de overkant gingen uitbreiden met een nieuwe escaperoom, dronken ze regelmatig een bakkie koffie in de fietsenzaak van Hidde Veenstra. Hij had geen opvolging en dacht over de toekomst na. Is het niks voor jullie?, vroeg hij.

Johan: ‘Wij schoten in de lach. In de verste verten dachten wij niet aan fietsenhandel. Tot je er over begint na te denken. Ger is handig en hij kan wel een fiets repareren, ik heb aardigheid aan verkoop. Het moment was goed. Ger bouwde zijn activiteiten in de offshore af en ik kon wel wat naast het bedrijfsleiderschap van The Battlehouse doen. Nou, zo is het gekomen.’

Er werd contact gelegd met de eigenaar van het pand, Marten Hoekstra. Met hem konden ze het eens worden over een nieuwe huurtermijn. In 2020 konden Ger en Johan los, heowel ze nog wel lockdowns voor de kiezen krijgen. Maar dat gaf ook weer tijd en ruimte om de zaak in te richten en op te knappen, een voorraad op te bouwen en de markt te verkennen.

Johan begon met het laaghangend fruit: hij benaderde iedereen uit zijn enorme lokale netwerk. Wie bij hem een e-bike kocht kwam op de foto en samen met de big smile van Johan werd de transactie gedeeld op Facebook.

‘In no-time was E-bike Center bekend in Heerenveen en wijde omgeving,’ lacht Johan, die de flair en ambitie heeft van een winnaar: hier gaat niemand de zaak uit zonder fiets. Door allerlei bonussen te bieden, vrijkaarten voor bijvoorbeeld The Battlehouse, werd het kopen van een e-bike extra aantrekkelijk gemaakt.

Corona bleek geen spelbreker: ‘Het was een uitstekend 2021 voor ons. Niemand ging meer naar het buitenland en iedereen wilde vakantie in eigen land houden en lekker fietsen. We draaiden van begin af aan top.’

Het zijn niet de geijkte merken die bij E-bike Center worden verkocht. Geen Gazelle’s of Batavussen, maar nieuwe, verrassende kwaliteitsmerken. Aftersales en service zijn vanzelfsprekend. De zaak heeft een werkplaats waar de fietsen verkoopklaar worden gemaakt en waar onder onderhoud en reparaties worden gedaan. Klanten kunnen onderhoudscontracten afsluiten en zorgeloos fietsplezier beleven.

Door de coronamaatregelen kregen Johan en en Ger geen gelegenheid voor een opening. Die komt er alsnog. In het weekend van 6-9 april wordt onder de naam Ride into the Summer een grootse happening als seizoensevenement georganiseerd.

Johan: ‘Zelfs de straat wordt afgezet. Het wordt een groot gebeuren met allerlei acties. Er is in de partytenten van alles te eten en te beleven. Natuurlijk wordt een e-bike verloot en kunnen mensen testtochtjes maken.’

Ger: ‘Laat het creëren van sfeer maar aan Johan over. Hij is een meester in het bouwen van feestjes.’

 

Partners