GROUW – Je moet wel scherp zijn als je met het nieuwste bier van brouwerij Bjuster begint. Het kan zijn dat je denkt een alcoholvrije Radler te drinken door de grote 0,0 aanduiding op het etiket, maar er staat toch echt een klein ééntje voor: 10%! Een zware jongen dus, niet voor Suurtsjes. Geboren als grapje, maar nu toch als nieuwste special in de schappen. Deze Bjuster Radler 10.0% is een eigenzinnige special met een stevig karakter en de frisse tonen van citroen en sinaasappel. 

De brouwmeesters van Bjuster zijn geboren met een neus voor vernieuwende smaken en een voorliefde voor experimenten. Het bloed kroop waar het niet gaan kon… Tijdens een gezellige bierproeverij kwam een stel bevriende bierkenners in de late uurtjes op het idee om een Radler 10.0% te brouwen. De grap is nu de overheerlijke waarheid. Zeker geen frisdrank, maar een karaktervol speciaalbier voor de bierliefhebber. 

Brouwmeester Auke van der Veen: ‘Waar andere brouwers en bierkenners een Radler niet altijd even serieus nemen, zagen wij er wel een uitdaging in. Om het anders te doen dan anderen moest het natuurlijk wel een eigenwijs bier met een uniek karakter worden. Daarom zijn we gegaan voor een stevig en vol bier met een hoog alcoholpercentage.’

Net als de andere Bjuster-bieren is de Radler 10.0% geduldig gebrouwen met de fijnste soorten hop en mout. Deze Radler is veel meer dan het typische zomerdrankje. Met citroen, veel koolzuur en een frisse smaak lijkt deze special veel op het origineel, maar er is meer. Door het hoge alcoholpercentage (10,0% vol/alc) heeft deze special een robuust karakter en een verrukkelijke volle smaak door de toevoeging van eigen getrokken citroenthee met kandijsuiker en sinaasappelschil. Stevig en fris. Vol en zoet. Een échte smaakexplosie. Het is verkrijgbaar Bjuster Special in flesjes van 33cl. via de webshop en bekende verkooppunten.

Brouwerij Bjuster

Brouwerij Bjuster is in 2018 opgericht en gevestigd in het centrum van Grouw. Middenin het waterrijke hart van Friesland maken de brouwmeesters de karaktervolle speciaalbieren van Bjuster. Gestart vanuit de wens om een lekker biertje te schenken aan de gasten van een eigen horecagelegenheid, inmiddels uitgegroeid naar een meer dan volwaardige brouwerij met een capaciteit van 1550 hectoliter op jaarbasis. Het vaste assortiment telt 12 bijzondere speciaalbieren en 4 bjusterbierlik lekkere variaties op traditionele seizoensbieren. Voor ieder smaakpalet een passend bier. Meer informatie: www.brouwerijbjuster.nl

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen