friesjournaal logo

Champagne aan de meet.

De Fryslân Culinair Trophy, voor het eerst gehouden in deze opzet, is een succes geworden. Mede door het stralende weer dat Friesland op de Méditerrané deed lijken. En het was nog maar april! Zo’n 100 equipes verschenen aan de start om half elf op Paasmaandag. Die was op twee plaatsen: Landgoed Lauswolt (Bistro Nijeholt) en Parkhotel Tjaarda (de Oranjetuin). De deelnemers kregen een routeboek mee en dat bracht hen behalve naar genoemde bestemmingen ook langs Vis en Meer in Woudsend, De Hinde in Hindeloopen. It Posthûs in Makkum en de restaurants Zuiver en Jouster Toer in Joure. De stopplaatsen waren een welkome onderbreking.

Overal werden alcoholvrije cocktails, verrassende hapjes en overheerlijke gerechten geserveerd. 

Het ging niet om snelheid maar om het rijden van de goede route die gedetailleerd was uitgewerkt. De landelijke route was zo’n 180 kilometer lang en voerde door mooie landschappen en langs pittoreske dorpen.

Aan de finish wachtte de deelnemers nog een verrassing: iedereen kreeg een fles champagne van Laurent-Perrier mee naar huis.

Het event was geslaagd en is voor herhaling vatbaar. 

Partners